POŠALJITE SMS NA 1003: Do sada poslato 277.560 poruka!

Još jednom podsećamo i pozivamo građane da pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima Srbije mogu slati putem SMS poruka na broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora (Telenor, Telekom i VIP). Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći

  • 25

Građani Srbije prethodnih dana pokazali su veliku humanost, spremnost da se bore za ugrožene gradove i volju da pomognu svojim sugrađanima kada je teško.

Pored toga što su donosili brojne neophodne stvari u prihvatne centre, veliki broj građana pokazao je nesebičnost šaljući humanitarni SMS na broj na broj 1003. Da su građani Srbije ozbiljno shvatili u kakvom se stanju našla zemlja govori i podatak da je do devet sati jutros, samo sa MTS mreže poslato  277.560 poruka i na taj način korisnici su donirali 27.756.000 dinara, navedeno je u saopštenju Telekoma Srbija.

Podsećamo, Vlada Srbije otvorila je dinarski i devizni račun na koje zainteresovani mogu uplaćivati pomoć namenjenu postradalima u poplavama. Dinarski račun je: 840-3546721-89, svrha uplate - otklanjanje posledica vanrednih okolnosti - poplave. Pomoć može biti uplaćena i na devizni račun: 01-504619-100193230-000000-0000, namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava.

Još jednom podsećamo i pozivamo građane da pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima Srbije mogu slati putem SMS poruka na broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora (Telenor, Telekom i VIP). Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drago

    18. maj 2014 | 13:03

    Nadam se da ce novac otici tamo gde treba i da nece zavrsiti u necijim dzepovima.

  • Goran ch

    18. maj 2014 | 13:11

    Kamo srece da sav taj prikupljeni novac bude iskoristen za ugrozene ljude… i niko ne moze znati tacno koliko je prikupljeno… naravno sem onih koji imaju pristup i u javnost se moze iznjeti podatak, samo onaj za koji neko kaze da je taj… mnogi vec vide korist u svim ovim mukama. Digitroni rade, kombinacije se prave, racuni, tenderi, firme koje ce sta da rade… sve te donacije od stranih drzava… treba da kontrolise njihova komisija… inace se opet nece nista uraditi… snimi ce se ciscenja, popravka par kuca, izgradnja par kuca i onda ce se prestati pisati o tome. Pa ce sve zavrsiti kao sa obnovom nastradalih od zemljotresa. Svi nastradali nisu pomognuti o na kraju se ispistavilo da su mnogi vidjeli korist i da su radjene razne malverzacije, namjestaljke. Zasto bi se vjerovalo svim drzavnicima, zasto odredjenoj stranci. Sad treba neko da kontrolise sve to. Potrebniju su sada posteni i pametni ljudi vise nego ovi sto su nosili dzakove (svakako im treba biti zahvalan) treba da se svakom pomogne i da se svaki donirani dinar iskoristi za pomoc tim ljudima. Nazalost bice svega… bice potrebna sloboda medija i hrabri novinari koji ce pratiti smjeti da objave sve

  • Goran Kp

    18. maj 2014 | 13:11

    Poštovani dal ima neki telefonski broj za slanje poruka za nas iz inostranstva da i mi možemo poslati Sms za pomoć žrtvama od poplava.Unaprijed hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA