VUČIĆ: Nudili su nam struju po duplo višim cenama! (VIDEO)

Kupovali smo struju od Republike Srpske i Crne Gore, ali neki domaći trgovci su nam nudili struju po duplo višim cenama, kako bi zaradili na nesreći našeg naroda, rekao je Vučić

  • 53

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sednici Štaba za vanredne situacije da je Srbija kupovala struju kako bi izbegla restrikcije zbog polava, ali da su neke cene bile dva ili tri puta više od uobičajenih.

- Kupovali smo struju od Republike Srpske i Crne Gore po niskoj ceni. Neki domaći trgovci su nam nudili dva ili tri puta više cene struje, kako bi zaradili na nesreći našeg naroda - kazao je Vučić.

Premijer je rekao i da su trgovci nudili struju po ceni od 80 evra za megavat sat u trenutku kada je Srbija kupovala po 35 i 36 evra po megavat satu od Republike Srpske i Crne Gore.

- Lazarevac je dobio struju, Ub gotovo u celini, a takođe i Loznica i Šabac. Nigde nije bilo planskih restrikcija, osim u dekorativnom osvetljenju u Beogradu - rekao je Vučić.

On je rekao da je sada neophodno raditi na osposobljavanju kopova RB "Kolubara" da Srbija ne bi morala da uvozi struju.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin Torlak

    18. maj 2014 | 13:35

    Hvala Republici Srpskoj i Crnoj Gori što su nam prodali struju po niskim cenama!!! Od sveg srca vam hvala braćo! A ove naše izdajnike iz Srbije koji pokušavaju da zarade na nesreći naroda neka je sramota!!!

  • Srbin

    18. maj 2014 | 14:00

    Ljudi, samo citam koliko nam je pomoci stiglo iz Crne Gore, i onda mi posle pricamo Crnogorci ovakvi-Crnogorci onakvi. Ma vecna im slava i hvala. Na muci se poznaju junaci, zapamtite!!

  • pekar

    18. maj 2014 | 13:33

    Dobro Vucicu a sad kazi i ko nam je nudio struju po duplo vecoj ceni? Kad nesto kazes kaziga do kraja brate da zna ovaj narod za ubuduce....Nemoj da budes do pola iskren a od pola izgubljen ko burek u svemiru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA