ŽIVOT IDE DALJE U PARAĆINU: Dva rođena brata se venčala istog dana! (FOTO)

Vladimir (27) i Jovan (25) iz Gornje Mutnice oženili Ivanu i Aleksandru. "Samo jedno venčanje otkazano je zbog poplave", kaže matičar Dragi Nikolić

  • 12

Ni katastrofalna poplava kakva se ne pamti u opštini Paraćin nije omela dva rođena brata Popović, Vladimira (27) i Jovana (25) da stave burme na ruke svojih devojaka - Ivane Aleksić (23) i Aleksandre Vladanović (20).

Dva srećna para venčala su se danas u prostorijama matične službe Opštinske uprave jer je sala za venčanja za van funkcije.

Vladimir i Jovan zakazali su termin još u aprilu i nikako nisu hteli da odlože.

- Zašto bismo to uradili? Na našu sreću, iako je i Gornja Mutnica bila poplavljena, mi nismo pretrpeli štetu. Mislili smo, bar nešto lepo da se desi, da se naše proodice poraduju... Ženim se ja, ali i moj rođeni brat. Tako će veselje biti o istom trošku – vidno uzbuđen kaže Jovan. Njemu se baš žurilo da stane pred matičara pa nije imao vremena za dužu priču.

Dedi Radanu osmeh nije silazio sa lica dok je govorio o srećnom događaju.

- Gde ćete veće sreće, ženim dva unuka! Između njih razlika je 17 meseci. Starija snajka je iz sela Svojnovo, a mlađa iz Buljana. Jedna je Aleksić, druga Vladanović, ali će obe će od sad biti Popović - ponosno priča deda Radan.

Matičar Dragi Nikolić obavio je venčanja po protokolu, uz neizbežan tekst Duška Radovića na kraju. Kaže da zbog vanredne situacije po celi dan provodi na poslu i da su mu venčanja samo jedna od obaveza.

- U maju ih imamo zakazanih 30, a samo je jedno odloženo. Juče sam venčao tri para, a danas imam osam. Prvi su se nakon potopa, juče, venčali Nenad Matić i Katarina Božinović. Šteta jedino što nam je sala za venčanja van funkcije jer prostorija matične službe nije pravi ambijent za ovakav svečani čin – objašnjava matičar.

Paraćin "vida rane".... I mada će mnogo vremena proći dok grad na Crnici zaboravi užas koji ga je zadesio, život ide dalje...

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefi

    18. maj 2014 | 18:08

    Cestitam, treba nam jos ovako lepih vesti u ovako teskim trenucima

  • anna

    18. maj 2014 | 18:36

    Neka je sa srecom :) bas mi je drago, treba sve da se okerene na srecu, zdravlje i uspeh :)

  • vidovac

    18. maj 2014 | 18:33

    Cestitan,samo napred!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA