SILOVANE I VEZANE ZA DRVO: Dečak spasao dve otete devojčice od Boko Harama

Hrabri tinejdžer uspeo je da spasi dve učenice, koje je otela islamistička grupa Boko Haram u aprilu. Kada ih je pronašao, zglobovi su im bili vezani konopcem i nisu bile svesne gde su. Plakale su i govorile da su ih pripadnici grupe silovali

  • 7

Baba Goni (15) je dve godine bio talac ozloglašene islamističke grupe Boko Haram, koja je u aprilu otela 276 devojčica iz škole u Nigeriji, a sada predvodi jedan od spasilačkih timova koji tragaju za tinejdžerkama.

- Lica su im bila krvava i izgrebana, a školske uniforme su im bile pocepane i prljave. Dve devojčice su bile zavezane za drvo, zglobovi su im bili vezani konopcem i bile su ostavljene tako da bi umrle - kaže Baba Goni, koji je pronašao učenice.

U blizini sela Baale, na sat vremena vožnje od Čiboka, on je zatekao jezivu scenu.

- Stariji muškarci su upotrebili moj nož da preseku konopac kojim su učenicama bile vezane ruke. Čuo sam devojčice kako plaču i govore da su ih pripadnici Boko Harama silovali i ostavili da umru. Odvezli smo ih do policijske stanice u Damboi - kaže Goni.

On se nada da će uz pomoć spasilaca uspeti da prebaci na sigurno još neke od učenica koje su u aprilu otete iz škole. Nigerijske vlasti veruju da je deo njih pobegao od islamista i da se sada krije u šumi.

Užasavajući prizor su on i njegovi drugovi zatekli nedelju dana nakon otmice 276 devojčica u uzrastu od 16 do 18 godina iz internata. Za njih 226 se i dalje ne zna ništa. Pronađene devojčice nisu želele da pričaju sa njima, držale su se jedna za drugu i plakale.

Baba Goni još pamti trenutak kada je Boko Haram došao po njega.

- Te noći kada su upucali mog ujaka i odveli me, znao sam da je moje detinjstvo završeno - kaže dečak.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atilla

    19. maj 2014 | 13:20

    Ovo je terorizam i nema i nemoze da ima nikakvi opeavdanja.

  • Marijana Hadzi Andrejic

    19. maj 2014 | 15:44

    Jeli berisa kada toliko pametujes odgovori mi molim te zasto su oteli devojcice iz skole? U Evropi kukate da su vam prava ugrozena ,a ne zelita da priznate kako terorisete nemuslimansko stanovnistvo u vasim zemljama. Jos uvek spavate u 15 veku divljaci..... Cak i Kuvajt za koji sam ja licno mislila da je normalna zemlja nije,jer tamo ako nisi musliman nemas drzavljanstvo nema veze sto su tvoji preci odvakada tu ,to dovoljno govori o vasoj religiji.

  • Bojan

    19. maj 2014 | 15:27

    Ma da,ovo su fini vernici i ovo je izmišljeno a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA