Ne uklanjajte sami leševe životinja!

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković kaže da podaci o uginulim životinjama svakog momenta stižu i da trenutno nema tačnih podataka koliko je životinja stradalo

  • 5

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković  rekla je da "uprava za veterinu koordinira procesom sakupljanja leševa životinja, čišćenja terena i dezinfekcije. Tamo gde se voda povukla veterinarske službe sakupljaju leševe, a njihova prerada se odvija u kafilerijama".

Ministarka je u Vestima B92  apelovala na građane da ne uklanjaju sami leševe životinja već da se prvo konsultuju sa veterinarskom inspekcijom.

Ministar Bogosavljević Bošković je dodala da podaci o uginulim životinjama svakog momenta stižu i da trenutno nema tačnih podataka koliko je životinja stradalo. Ona je istakla da je oko 300 veterinarskih stanica u Srbiji trenutno angažovano po ovom pitanju.

- Radi se o jako velikom broju uginulih životinja, nemamo tačnu procenu, ali je šteta u stočarstvu ogromna - rekla je Bogosavljević Bošković i naglasila da postoji lanac koordinacije i odgovornosti u ovoj oblasti i da građani treba da se obrate veterinarskoj inspekciji koja će im dati uputstva kako i da li da se angažuju na ovom polju.

Bogosavljević Bošković očekuje da će država učiniti sve da u najvećoj mogućoj meri pomogne onima koji su ugroženi ovim poplavama i naglašava da je potrebno mnogo vremena da bi se obnovilo ono što je izgubljeno.

- Za obnovu stočarstva će biti potrebno nekoliko godina i nadam se da ćemo dobiti značajna sredstva iz budžeta, kao i pomoć iz inostranstva - naglasila je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kontakt Odeljenja veterinarske inspekcije gde je organizovano dužurstvo: 011/260-56-30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Android

    19. maj 2014 | 13:47

    Ne razumem samo ljude koji su mogli da napuste zivotinje... Ja bih ostao do samog kraja sa mojim psom pa nek bude sta mora da bude, ali nikada nikada ga ne bih napustio.

  • Ana

    19. maj 2014 | 14:36

    Ako se ceka na njih moze i zima da se saceka

  • Djole811

    19. maj 2014 | 13:50

    Nije mi žao ni ljudi ni sela, žao mi pasa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA