ŠOKANTNO: Srpski đaci pomoću igrice uče da "rolaju" džoint! (VIDEO)

Redakciji Telegrafa javio se ogorčeni profesor koji je tokom časa slučajno uhvatio đake kako igraju igricu u kojoj ih uče kako da smotaju i popuše marihuanu!

  • 27

Deca u srpskim osnovnim i srednjim školama navukla su se na video-igricu "Roll A Joint" u kojoj ih uče kako da zamotaju džoint i popuše marihuanu! Ova igra je poslednjih dana izuzetno popularna na društvenim mrežama, Fejsbuku i Tviteru, a tinejdžeri je skidaju sa interneta i razmenjuju elektronskom poštom.

Redakciji Telegrafa.rs ovim povodom javio se ogorčeni profesor (ime poznato redakciji - prim.aut.) u jednoj beogradskoj osnovnoj školi, koji je tokom časa slučajno uhvatio đake kako igraju ovu igricu.

Bio sam očajan, nisam mogao da verujem svojim očima! Ta igrica daje detaljno uputstvo o tome kako se postaje narkoman - kaže ovaj nastavnik, pa nastavlja:

- Najčudnije od svega mi je to što se igrica plaća, a oni uspevaju da dođu do nje bez plaćanja i da je šalju jedni drugima. Zabrinjava da je igraju deca koja nemaju ni punih 15 godina! Stičem utisak da se unapred veoma temeljno pripremaju za korišćenje droga - ističe ovaj profesor.

Psihologa Gordanu Ačić ne čudi pojava ovakvih igrica, niti činjenica da se one mogu nabaviti za novac.

- Novac je postao vrhunski prioritet. Proizvodi se sve što je komercijalno i donosi pare, pa ni ova igrica nije izuzetak. Morala nema, a novac je Bog. Smisao svega ovoga je unošenje konfuzije u moralne i duhovne vrednosti. U takvom društvu, u kom je novac vrhovna vrednost, a zadovoljstva su lažna, trošenje marihuane i droge su imitacija zadovoljstva, kao i što su, uostalom, i vrednosti koje se propagiraju - objašnjava Ačićeva.

Naša sagovornica još kaže da se u vremenu pogrešnih vrednosti deci nudi beg iz takvog sveta upravo na ovakav način.

- Beg počinje virtuelno, zatim se nastavlja korišćenjem opojnih droga - poručuje ova psihološkinja, koja savetuje roditelje da ostvare dobar odnos sa svojom decom kako bi znali šta ona rade sa svojim društvom.

- Bitno da roditelj razvije dovoljan stepen poverenja sa svojim detetom i da sazna kakvo je njegovo mišljenje o tome i kakvi su komentari drugih na igricu. Mirno porazgovarajte s detetom i pomozite mu da izgradi svoj stav prema ovome. To je daleko efikasnije nego da mu samo saopštite da je droga štetna, da se kreće od lakših, ide ka težim što sigurno vodi u smrt. Takođe, imajte na umu da deca vole da isprobavaju nove stvari i da ne treba da reagujete previše oštro. Pokažite razumevanje i vodite konstruktivan dijalog - poručuje Ačićeva.

"Roll a joint" jedna je trenutno najomiljenijih igrica dece koja pohađaju osnovnu i srednju školu. Kao što joj samo ime kaže, deca se na veoma detaljan način uče kako da smotaju džoint, da ga zapale i povuku dim. Igrica može da se igra na svakom pametnom telefonu osetljivom na dodir.

(Biljana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    13. mart 2012 | 14:36

    Nek mi se nekako javi ovaj profesor sto kaze da je ova igrica detaljno uputstvo kako se postaje narkoman! Nije mi jasno kako jedan profesor moze da da tako glupavu izjavu

  • Nenadinho

    13. mart 2012 | 14:08

    slepce ovde nema lajk xD

  • MM

    13. mart 2012 | 14:11

    @Nenadinho legendo :D Kakav debil dosao ovde da trazi lajk :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA