MERKEL PUTINU: Poštuj rezultate predsedničkih izbora u Ukrajini

Nemački kancelar pozvala je u jednom telefonskom razgovoru ruskog predsednika Vladimira Putina da prizna i poštuje rezultat predsedničkih izbora koji su najavljeni za 25.maj

  • 16

Nemački kancelar Angela Merkel pozvala je u jednom telefonskom razgovoru ruskog predsednika Vladimira Putina da prizna i poštuje rezultat predsedničkih izbora u Ukrajini, najavljenih za 25. maj, prenose danas nemački mediji danas izjavu jednog portparola nemačke vlade.

Merkelova je, prema navodima portparola, podvukla značaj tih izbora za stabilizaciju situacije u Ukrajini i pozvala Putina da iskoristi sve što je u njegovoj moći da podrži izbore i prihvati rezultat izbora.

Nemačka kancelarka je, takođe, pozdravila početak nacionalnog dijaloga u prvim pregovorima za okruglim stolom i, kako se navodi, ocenila da to omogućava svima onima, koji se jasno distanciraju od nasilja, da diskutuju o budućnosti jedne zajedničke Ukrajine.

Merkelova i Putin su od početka ukrajinske krize puno puta razgovarali telefonom o načinima rešenja te najveće političke krize u najnovijoj političkoj istoriji Evrope.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    20. maj 2014 | 11:18

    Дали се сећа Меркелова које договоре и уговоре она и земља коју води поштује?Германска дрскост је небројено пута у црно завила Европу и Балкан,специјално православце.Она би морала о томе да мисли чак и кад спава.

  • Širom zatvorenih očiju

    20. maj 2014 | 11:18

    Postuj, ali tek kada oni ispostuju rezultate referenduma na Krimu, Donjecku, Lugansku i buduceg u Odesi.

  • BATA

    20. maj 2014 | 11:02

    JEL ONA TO KAO PUTINU NAREĐUJE?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA