MUFTIJA BRANI NAVIJAČA: Kimi nije palio džamiju, pomagao je u gašenju!

"Vođa navijača Partizana nam je javio da se sprema napad, zahvaljujući njemu spasili smo najstarije osobe koje su za dlaku izbegle linč", tvrdi beogradski muftija Muhamed Jusufspahić

  • 23

Beogradski muftija Muhamed Jusufspahić kaže za Telegraf.rs da Miloš Radosavljević Kimi, vođa navijača Partizana, nije kriv za paljenje Bajrakli džamije 17. marta 2004. godine!

- On nam je javio da se sprema napad. Mi smo, zahvaljujući njemu, spasili najstarije osobe koje su za dlaku izbegle linč, a sigurno ne bi mogli da se brane! Nakon toga je aktivno pomagao u gašenju džamije i iznošenju stvari koje nisu izgorele. Nisam ni znao da je uhapšen, a kada smo saznao, zvao sam tadašnjeg ministra policije Dragana Jočića da mu kažem da on nije kriv, nakon čega je pušten - kaže Jusufspahić.

On ističe da Radosavljevića i njegovog oca poznaje dosta dugo i da s njima nikada nije imao nikakve probleme. Tvrdi da su dobre komšije i da mu je veoma žao što se protiv Radosavljevića vodi postupak, iako on nije palio Bajrakli džamiju.

Podsetimo, Jusufspahić je ranije rekao da je Vlada Srbije mogla da spreči nerede, ali policiji nije bilo naređeno da adekvatno reaguje, svedočeći na suđenju optuženima za učešće u paljenju beogradske džamije.

(Ivan Mitkovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA