Putin izgubio u Beogradu!

Ruski predsednik dobio najveći broj glasova u više od 40 diplomatskih predstavništava na Starom kontinentu, osim u Srbiji i Velikoj Britaniji. Aleksandar Konuzin bez komentara

  • 0

Premijer Rusije Vladimir Putin pobedio je na izborima za predsednika u svim ambasadama u Evropi, osim u Srbiji i Velikoj Britaniji!

Putin je dobio najveći broj glasova u više od 40 diplomatskih predstavništava na Starom kontinentu, piše Kurir pozivajući se na diplomatske izvore.

- On je odneo ubedljivu pobedu. Od više od 40 ambasada po Evropi, Putin nije dobio samo u dve. U Beogradu i Londonu nije imao više glasova od svojih protivkandidata - rekao je neimenovani diplomata.

Putin je osvojio treći predsednički mandat u prvom krugu izbora sa skoro 64 odsto glasova birača. Imao je znatno više glasova od bilo kog drugog kandidata na izborima.

Drugoplasirani je bio lider komunista Genadij Zjuganov sa samo 17 odsto glasova. Na trećem mestu završio je nezavisni kandidat Mihail Prohorov sa skoro osam odsto dobijenih glasova, a za njim slede Vladimir Žirinovski (nešto više od šest procenata) i Sergej Mironov (skoro četiri odsto glasova).

Šta na sve ovo kaže ruski ambasador Aleksandar Konuzin nismo uspeli da saznamo. U Ruskoj ambasadi rečeno nam je da je danas nacionalni praznik u ovoj zemlji i da se javimo u ponedeljak.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA