POPLAVE IH UJEDINILE: Bosanac i Srbin zajedno pomažu najugroženijima (FOTO)

- Utovarali smo i istovarali pakete do ranih jutarnjih sati, a tada sam i upoznao Boru. Svi rade, niko ne gleda kako se ko zove niti kome će u BiH pomoć otići - rekao je Semir Kresa, koji je u Amsterdamu skupljao pomoć za žrtve poplava u BIH

  • 8

Nezapamćene poplave u Bosni i Hercegovini ujedinile su i bosanskohercegovačko iseljeništvo. U tridesetak holandskih gradova, Bošnjaci zajedno s bosanskim Srbima i Hrvatima danonoćno rade na prikupljanju pomoći zemljacima u domovini.

Tako je bilo i u Amsterdamu gde je "Dnevni Avaz" zabeležio fotografiju Sarajlije Semira Krese zvanog Ćena, vernog navijača fudbalske reprezentacije BiH zajedno s Borom, rodom iz okoline Lukavca.

Oni su zajedno sa desetak volontera BIH kluba “BRON” uspešno prebacili velike količine paketa iz prostorija udruženja u veći skladišni prostor kod Den Haga gde čeka prevoz za BiH.

Svi imaju jedan cilj i nadu, da pomoć ode što pre i dođe u prave ruke, a neki su se i prvi put upoznali u ovoj humanitarnoj akciji.

- Utovarali smo i istovarali pakete do ranih jutarnjih sati, a tada sam i upoznao Boru. Svi rade, niko ne gleda kako se ko zove niti kome će u BiH pomoć otići. Posebno su se naše Bosanke pokazale kako treba da se bori za domovinu, a bilo je i puno dece, svih uzrasta - rekao je Semir iz Amsterdama i dodao da se nastavlja sa prikupljanjem pomoći.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emma

    21. maj 2014 | 14:06

    Hvala dragom Bogu Tako i treba

  • DVADESETDVOJKA

    21. maj 2014 | 14:36

    Kako mislite Bosanac i Srbin kad je i ovaj Srbin Bosanac jer je iZ Lukavca.Pozdrav od Bosanca Nemanje iz Tuzle

  • Srce

    21. maj 2014 | 16:41

    Moramo da budemo slozni svi to nam je jedini spas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA