EU: Rusi, ne zavrćite nam gas!

Moskva preti da će 3. juna prekinuti isporuke Ukrajini, jer Rusija nije dobila nikakav "konkretan predlog" EU u vezi s plaćanjem isporuke ruskog gasa ovoj zemlji. Putin je pozvao Uniju da se aktivnije uključi u taj problem

  • 14

EU je pozvala ruskog predsednika Vladimira Putina da poštuje dogovore o snabdevanju Evrope gasom, dok Moskva preti da će 3. juna prekinuti isporuke Ukrajini.

- Dok traju trojni razgovori između Rusije, Ukrajine i EU, isporuka gasa ne bi trebalo da bude prekinuta. Računam na Rusku Federaciju da će poštovati dogovor - poručio je u pismu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu predsednik Komisije Žoze Manuel Barozo.

Putin je 14. maja uputio pismo evropskim liderima navodeći da Rusija nije dobila nikakav "konkretan predlog" EU u vezi s plaćanjem isporuke ruskog gasa Ukrajini i pozvao Uniju da se "aktivnije" uključi u taj problem.

- Prioritet je da sve strane nastave da se angažuju konstruktivno u tom procesu, i da postignu dogovor o ceni koja bi odgovarala stanju na tržištu - napisao je Barozo.

On je još dodao da ruska kompanija Gasprom ima "odgovornost da obezbedi potrebne isporuke kako je i predvidjeno u prošlim ugovorima sa evropskim kompanijama".

Novi sastanak tri strane predviđen je za 26. maj u Berlinu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. maj 2014 | 13:43

    Potpisali su Kinezi i Rusi ugovor o prodaji gasa, sad je evropu strah od sankcija Rusije ako rese da uzvrate sankcije i zavrnu im slavine.

  • bednik

    21. maj 2014 | 13:59

    Eu, zavrnuce vama putin i glavu a ne samo gas jer ste zasluzili.

  • Juzni front

    21. maj 2014 | 14:06

    Zavrci slavine Vladimire ,nek vide ko se pita na planeti zemlji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA