MIROLJUBIVI PUTIN: Naredio povlačenje vojske sa ukrajinske granice (FOTO)

Prema rečima ruskog predsednika potrebno je stvoriti "povoljne uslove za glasanje i okončanje spekulacija", a na komentare SAD-a i NATO -a da nema znakova povlačenja ruske vojske, on je odgovorio da "oni koji ne vide treba bolje da pogledaju"

  • 1

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je naredio povlačenje trupa ruske armije iz regiona blizu granice sa Ukrajinom da bi pomogao stvaranje pozitivnog ambijenta uoči predsedničkih izbora u Ukrajini.

On je dodao da će biti veoma teško za Kremlj da sarađuje sa pobednikom izbora koji su najavljeni za ponedeljak 25. maj, ukoliko budu nastavljene borbe u istočnoj Ukrajini, prenela je agencija AP.

Prema Putinovim rečima potrebno je stvoriti "povoljne uslove za glasanje i okončanje spekulacija", a na komentare SAD-a i NATO -a da nema znakova povlačenja ruske vojske, on je odgovorio da "oni koji ne vide treba bolje da pogledaju".

On je naveo tokom obraćanja novinarima u Šangaju gde je održan samit bezbednosti, da je povlačenje vidljivo na satelitskim snimcima, kao i da bi bilo smislenije da je Kijev organizovao ustavni referendum pre predsedničkih izbora.

Putin je takođe istakao da je Moskva pomogla da bude uspostavljen dijalog centralne vlade u Kijevu sa građanima na istoku Ukrajine.

Ruske jedinice koje su imale vojne vežbe nedaleko od granice sa Ukrajinom stavile su svoju opremu na motorna vozila i trenutno se kreću ka železničkim stanicama i aerodromima, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Vojne jedinice ruske vojske završile su seriju planiranih vežbi u udaljenim regionima Rostov, Belgorod i Brjansk i na putu su ka svojim stalnim kasarnama, navedeno je saopštenju, prenela je agencija Itar tas s.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA