Leševi životinja sklonjeni s dostupnih terena!

- U isto vreme, dok smo sklanjali leševe životinja, obavljana je dezinfekcija tih oblasti u kojima su se te životinje našle. Nismo mogli da uradimo terene koji su još poplavljeni - rekao je Ivan Sočo

  • 1

Gradski sekretar za poljoprivredu kaže da su na teritoriji Beograda raščišćeni svi tereni koji su bili pristupačni, a na kojima su se nalazili leševi životinja.

Ivan Sočo je, gostujući na televiziji Pink, rekao da su Gradski štab za vanredne situacije i Uprava za veterinu, očistili Grocku i Lazarevac, jer je teren tamo bio pristupačan, dodajući da je istvovremeno urađena i dezifekcija terena.

U Obrenovac su, kako je dodao, došli u nedelju i tada su počeli sa raščišćavanjem terena, a za četiri dana je završena asanacija u najgrubljem terenskom smislu, odnosno završeno je odnošenje leševa sa pristupačnog terena.

- U isto vreme, dok smo sklanjali leševe životinja, obavljana je dezinfekcija tih oblasti u kojima su se te životinje našle. Nismo mogli da uradimo terene koji su još poplavljeni - rekao je Sočo dodajući da postoje dva velika problema - farma tovnih junadi u Velikom Polju do koje se ne može prići i farma živine sa 48.000 potopljenih brojlera.

Prema njegovim rečima, asanacija pristupačnog terena u veterinarskom smislu je završena i sada su ostali nepristupačni tereni, a dok se voda potpuno ne povuče ne može se govoriti o potpunom čišćenju i sređivanju terena.

- Posle nastupa pranje i dezinfekcija svih oblasti i kompletne teritorije grada, a zaista je ogroman. Za to će trebati dosta vremena -naveo je Sočo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA