Izraelski vojnici streljaju palestinske dečake nasred ulice! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

- Snimak pokazuje nezakonito ubistvo, jer nijedno dete nije predstavljalo direktnu i neposrednju opasnost po život u vreme kada je na njih pucano - izjavio je Rifat Kasis direktor organizacije "Odbrana za decu Palestine"

  • 19

Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) osudila je izraelsku vojsku za "namernu egzekuciju", kako je nazvala pogibiju dva palestinska tinejdžera, koje su prošle nedelje ubili izraelski vojnici.  Osuda je usledila nakon što je objavljen video snimak incidenta do koga je došla organizacija Odbrana za decu Palestine.

Na snimku se vidi da su dva mladića pogođena za vreme zatišja u sukobima između demonstranata, koji su bacali kamenice i vojnika kraj zatvora Ofer u Beituniji, na Zapadnoj obali, prenose izraelski mediji.

- Snimak pokazuje nezakonito ubistvo, jer nijedno dete nije predstavljalo direktnu i neposrednju opasnost po život u vreme kada je na njih pucano - izjavio je Rifat Kasis direktor organizacije.

On je naglasio da ti akti izraelskih vojnika mogu da se graniče sa ratnim zločinima i izraelske vlasti moraju povesti ozbiljnu, fer i pomnu istragu kako bi počinioci odgovarali za svoje zločine.

Hanan Ašravi, član izvršnog komiteta PLO izdala je saopštenje u kome osuđuje "namernu egzekuciju dva palestinska tinejdžera Muhameda Mahmuda Odeha i Nadima Sima Navare koji su smrtno pogođeni pravim mecima ispred zatvora Ofer prošle nedelje".

Odgovarajući na objavu snimka jedinica prtparola izraelske armije je navela da je u četvrtak prošle nedelje bilo "nelegalnih i nasilnih nereda u Beituniji" i da je snimak objavljen tendenciozno i ne odražava nivo nasilja u neredima".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jagodinac

    22. maj 2014 | 21:07

    Secam se kako su Zhidovi podrzhavali Muslimane i Alkaidu u Bosni i na Kosovu i Metohiji. Sve je to prvo biznis. Ako se mozhe napraviti lova tu su Zhidovi. Ona ruzhna baba koja je vodila svojeruchno genocid na Srbima je Zhidov. A shto se Palestina a tiche glupi Zhidovi n shvataju da rat da Palestincima ne mogu dobiti makar ubili 10.000 mladih ljudi Arapa. Kad tada Zhidovi ce postati mala kap u moru Arapa.

  • besha

    22. maj 2014 | 19:52

    Ovaj Nedo je fasista i on bi da bude djecoubica,eto srbijo sta hranis,pa se sutra zapitajte kako to da vas niko ne voli ,on bi da ubija djecu a vi mu komentar objavite ..ti si bolesni pas kome treba lijecenje

  • besha

    22. maj 2014 | 18:02

    Ti ivane trebas na lijecenje,idi malo do Palestine pa vidi...koliko su neduznog naroda fasisticko-cionisticki krvoloci pobili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA