SAVA U OPADANJU: Poplave napravile jezero prečnika od 100 km!

- Voda u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju stvorila je jezero prečnika većeg od 100 kilometara - rekao je gradonačelnik Županje Davor Miličević

  • 0

Vodostaj reke Save u nekoliko poslednjih dana u Hrvatskoj pao je za dva metra i još treba da padne za oko 40 centimetara kako bi bile proglašene redovne mere odbrane od poplava, rekao je gradonačelnik Županje Davor Miličević, koji je naglasio da ipak još treba biti na oprezu.

- Reka opada i pritisak vode na nasipe je puno manji, a u korist nam ide i sunčano vreme koje isušuje nakvašene nasipe - rekao je Miličević, a prenosi "Jutarnji.hr".

Po njegovim riječima, neverovatno je da je voda u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju stvorila jezero prečnika većeg od 100 kilometara.

- Iz ovoga moramo izvući pouku i pripremiti se kako se ovo više ne bi ponovilo - poručio je Miličević i rekao da u ovom trenutku pristiže čak i previše humanitarne pomoći i da ju je sve teže smestiti.

Ipak, on je izrazio bojazan da će, za nekoliko meseci, kada meštani evakuisanih sela počnu da se vraćaju u svoje domove, pomoć nestati i da će tada biti veće potrebe za njom jer će se ljudi vratiti u prazne kuće, bez igde ičega.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA