PUTIN: Ukrajina je u građanskom ratu punih razmera

- Ukrajinska kriza se pogoršala zbog toga što je Janukovič odložio potpisivanje sporazuma o asocijaciji sa Evropskom unijom. Potom je usledio puč koji su podržali naši američki prijatelji, a kao rezultat nastupio je haos i građanski rat punih razmera - izjavio je ruski predsednik

  • 6

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je kriza u Ukrajini prerasla u građanski rat punih razmera, optuživši Vašington da je podržao svrgavanje bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.

- Ukrajinska kriza se pogoršala zbog toga što je Janukovič odložio potpisivanje sporazuma o asocijaciji sa Evropskom unijom. Potom je usledio puč koji su podržali naši američki prijatelji, a kao rezultat nastupio je haos i građanski rat punih razmera - izjavio je Putin na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, a prenosi AFP.

On je, takođe, ustao u odbranu pripajanja ukrajinskog poluostrva Krima Rusiji u martu, rekavši da je to usledilo nakon demokratskog glasanja za nezavisnost i sprečilo tragediju kao što je "pakao" u lučkom gradu Odesi ranije ovog meseca u kojem je poginulo na desetine promoskovskih aktivista.

- Kad je reč o Krimu, naš stav je jasan. Oni su glasali za otcepljenje, to je neosporna činjenica. Da se to nije dogodilo prisustvovali bismo tragediji, kao što smo videli u drugim gradovima. Kao u Odesi gde je 50 ljudi spaljeno živo. Mislim da smo učinili pravu stvar - rekao je Putin.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije podržao predlog Rusije za sprovođenje istrage o događajima u Odesi gde je poginulo 48 osoba, a preko 200 ih je povređeno, javila je nedavno ruska novinska agencija Itar Tas s.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    23. maj 2014 | 14:16

    SBUN JE AMERIČKI SERVIS. SVE REČENO. SAD PODRŽAVA NACIZAM U UKRAJINI. DESNI SEKTOR SAD KONTROLIŠU . OSTALO SE ZNA.

  • Mmka

    23. maj 2014 | 14:38

    Samo ti objasnjavaj ko je kriv. Tako je i srbija objasnjavala godinama. A oni pobise ruski narod.

  • DB

    23. maj 2014 | 14:21

    Car!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA