PUTIN: Poštovaćemo rezultate izbora u Ukrajini (FOTO)

- Tenkovi ispaljuju vatru, novinari se hapse i kao Gestapo ih tamo drže treći dan. Da li su to odgovarajući uslovi za održavanje izbora? - upitao je Putin koji je rekao da izbori ne ispunjavaju međunarodne standarde, ali da će Moskva poštovati volju ukrajinskog naroda

  • 2

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da uslovi za održavanje predsedničkih izbora u Ukrajini ne ispunjavaju međunarodne standarde, ali da će Moskva poštovati volju ukrajinskog naroda.

- Tenkovi ispaljuju vatru, novinari se hapse i kao Gestapo ih tamo drže treći dan. Da li su to odgovarajući uslovi za održavanje izbora? - rekao je Putin na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, preneo je Itar-Tas s.

On je kazao da situacija u Ukrajini ne ispunjava međunarodne standarde za održavanje izbora, ali i napomenuo da Ukrajince treba pustiti da ih održe.

- Mi shvatamo da ukrajinski narod želi da njegova zemlja izađe iz krize. Ophodićemo se s poštovanjem prema njihovom izboru - rekao je ruski predsednik, kako prenosi AFP.

On je takođe rekao da bi bilo bolje da se održi referendum i usvoji novi ustav i da je prema aktuelnom ustavu Viktor Janukovič i dalje ukrajinski predsenik.

Podsetimo, vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov pozvao je danas sve građane te zemlje s pravom glasa da izađu na predsedničke izbore u nedelju da bi “zacementirali temelj svoje države”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    23. maj 2014 | 17:59

    ubacio ne on svoje ljude namjestice on kako njemu odgovara.

  • Mmka

    23. maj 2014 | 16:15

    Mama iz njemacke je nazvala i rekla da se postuju rezultati izbora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA