MOŽEMO DA ODAHNEMO: Sava kod Šapca konačno pobeđena!

- Svi su dali sve od sebe da konačno posle osam dana možemo da odahnemo - istakao je general Ljubiša Diković u rejonu Červentije kod Šapca

  • 15

Načelnik generalštaba Vojske Srbije i šef Kriznog štaba u Šapcu Ljubiša Diković izjavio je danas da je Sava kod tog grada "konačno pobeđena".

- Svi su dali sve od sebe da konačno posle osam dana možemo da odahnemo - istakao je Diković u rejonu Červentije kod Šapca, prenosi RTS.

Prethodno je i zamenik komandanta Kriznog štaba Boban Birmančević izjavio da je na području opštine Šabac situacija stabilna, da su bedemi uz obalu Save dodatno ojačani, a da je izgrađen preventivno još jedan nasip na području koje je proteklih dana bilo najkritičnije.

- Trenutna situacija je stabilna, a grad bezbedan... izgradili smo još jedan bedem kako bi sprečilo eventualna iznenadna izlivanja Save kakva su bila u Hrvatskoj i BiH - rekao je Tanjugu Birmančević.

On je dodao i da je voda za piće, kao i prethodnih dana ispravna i da se kontroliše nekoliko puta dnevno, a da najveći problem predstavlja čišćenje i dezinfekcija javnih površina s kojih se voda povukla.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nessa

    23. maj 2014 | 22:46

    Ajde sada umesto tih dzakova napravite betonski bedem duz reke...visine metar ipo i eto resenja sve drugo je zajebancija

  • Jelena CG

    23. maj 2014 | 21:26

    Hvala Bogu

  • ŠA

    23. maj 2014 | 22:08

    Hvala svima koji su učestvovali u odbrani Šapca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA