HRVATI, A SRPSKI HEROJI: Dečki koji su spasavali nesrećne Obrenovčane! (VIDEO)

Bez velike pompe, spasioci iz Hrvatske danima su pružali su pomoć i neumorno spasavali bebe žitelje Obrenovca. Posle povlačenja vode grad koji su videli podsetio ih je na grad duhova

  • 68

Popred ekipe specijalaca Srbije, Makedonije, Rusije, Nemačke i Crne Gore, u u dramatičnim akcijama spasavanja i pružanja pomoći u Obrenovcu učestvovali su, bez pompe, i Hrvatski specijalci.

Razmere štete koju je pretrpeo najteže pogođeni grad u Srbiji vidljive su tek nakon što se voda povukla.

- Ovo što sada vidite je dečja igra naspram onoga kako je bilo pre pet dana - kaže Nikola Flanjak iz ATJ Lučko za Jutarnji list.

On patrolira gradom i pomaže unesrećenima zajedno sa specijalcima iz Lučkog i interventnim policajcima iz Rijeke i Varaždina. Ljude su čamcima izvlačili od rane zore do ponoći.

- Spasili smo puno ljudi, ni sam im ne znam broja, a prošlog vikenda je bilo najgore - kažu interventni policajci iz Varaždina, Jasminko i Ivan.

Oni su opisali scene užasa koji je zadesio ovaj grad, kao i kako su izgledale scene spasavanja.

- Uđeš u čamac i izvlačiš decu s prvog, s trećeg sprata, s krova, zavisno dokle je došla voda. U čamcu su bebe, deca, žene - svi plaču, svi su prestrašeni. To su jezive scene - kaže Jasminko.

Svi spasioci su srdačno primljeni Hrvati, Crnogorci, Makedonci i Rusi.  Zbog njihovih uniforma predvorje hotela Obrenovac posećalo je na vojni samit.

- Ne daj Bože da ti ovde nešto fali, domaćini su srdačni - kaže Flanjak, zapovednik druge smene koja je došla iz Hrvatske.

Svi spasioci su jako iscrpljeni i potreban im je odmor.

- Ljudi vide uniforme, znaju odakle smo. I svi su zahvalni što smo im došli pomoći - kaže Ivan iz Varaždina.

Flanjak objašnjava da u grad može da se uđe samo na vlastitu odgovornost i nikako bez maske. Obrenovac je, zaključuje on, nakon povlačenja vode, grad duhova.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peraa

    24. maj 2014 | 00:40

    I na kraju,bitno je samo kakav je ko covek! Zbog ovakvih stvari vraca mi se vera u ljudski rod! :) velikoooo HVALAA!

  • NL

    24. maj 2014 | 00:39

    Tako lepa vest, tako se radujem. Hvala Hrvatskom narodu, hvala specijalcima na velikoj pomoci. Ziveli Vi !!!!!!!!!!!!!!!! Ovo se nesme zaboraviti.......

  • BALKANSKI SPIJUN

    24. maj 2014 | 00:34

    Mozda da se sad skuje plan da u slucaju nepogoda svaka bivsa republika da 1000-3000 spasilaca !!! Da na sred bivse Juge sedi 30transportnih helikoptera, 100tinak camaca , gomila pumpi za ne daj Boze ! Danas poplava sutra ce mozda biti zemljotres ili pozar ...shvatili ste da od EU nema nista zato pamet u glavu komsije!!! I stidljivo hvala;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA