U 29 centara smešteno 4.447 ljudi, evakuisano još 9.800

Evakuisanima je i dalje potrebna hrana, voda i sredstva za higijenu, bilo da se radi o podršci ljudima koji su napustili domove bilo onima koji su ostali, ali nemaju adekvatne uslove za život

  • 0

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović kazao je danas da je u 29 prihvatnih centara u Beogradu smešteno oko 4.447 ljudi, dok je u porodicama tj. privatnom smeštaju oko 9.800 evakuisanih ljudi.

Radovanović je gostujući na RTS-u kazao da je evakuisanima i dalje potrebna hrana, voda i sredstva za higijenu, bilo da se radi o podršci ljudima koji su napustili domove bilo onima koji su ostali, ali nemaju adekvatne uslove za život.

Radovanović je kazao da su timovi Crvenog krsta već bili na terenu i da su napravili procenu humanitarnih potreba za naredni period.

Prema njegovim rečima, posle poplava je završena akutna faza kada je najvažnije bilo spasiti ljudske živote, a sada nastaje jedan duži vremenski period sa složenom operacijom podrške ljudima da obnove svoje živote.

Govoreći o prostoru za humanitranu pomoć, koji je nedostajao prethodnih dana, Radovanović je kazao da je taj problem rešen zahvaljujući ministru trgovine Rasimu Ljajiću i direktoru direkcije za robne rezerve Goranu Tasiću, jer su dobili njihov magacin u Luci Beograd veličine 5.000 kvadrata.

Radovanović je apelovao i na donatore da budu strpljivi kada pošalju pomoć jer je potrebno vreme da se roba istovari i razvrsta, da bi mogla pravilno da se čuva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA