Jedini vrtić u Svilajncu potpuno uništen! (VIDEO)

Kako bi predškolska ustanova "Dečja radost" ponovo bila funkcionalna, neophodno je vremena i dosta sredstava. Opština Svilajnac apeluje za pomoć, a od stvari je potrebno bukvalno sve

  • 1

Predškolska ustanova "Dečja radost" u Svilajncu, u toku noći 16. maja 2014. godine pretrpela je udar razornog poplavnog talasa iza koga je ostala pustoš. Ustanova koja je zbrinjavala oko 450 dece u potpunosti je uništena. U sva tri objekta čija je ukupna površina oko 2.500 kvadratnih metara uništen je kompletan inventar i oprema za rad.

Vrata i prozori su deformisani, pločice odlepljene, laminat podignut, zidovi natopljeni vodom čija visina je prelazila 1,5 metar. Voda, koja se zadržala u objektu 6 dana, je trajno uništila dečje krevetiće, stolove i stoličice, kuhinjski blok, vešeraj, kotlarnicu, administrativnu opremu...

- Da bi objekte ponovo stavili u funkciju potrebno je mnogo vremena i sredstava. Neophodna su nam sredstva za higijenu i dezinfekciju, keramičke pločice, laminatni podovi, sredstva za krečenje, stolarija, oprema za dečje sobice, kancelarijska oprema i nameštaj, oprema za kuhinju, oprema za vešeraj, mašine za veš, sušilica za veš, pegle, sve - kažu u svilajnačkom vrtiću.

Opština Svilajnac apeluje za pomoć. Kontakt: 064/891-29-60 ili mejlom decjaradostsv@gmail.com.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA