• 0

Rusi Gašiću prikazali "ples tenkova" (VIDEO) (FOTO)

Na pokaznoj vežbi timovi ruske vojske izveli su prvo takozvani ples tenkova gde su, uz muziku, na površini 30 sa 30 metara četiri tenka i jedna samohotka demonstrirali veštinu manevrisanja s minimalnim radijusom kretanja

  • 0

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić prisustvovao je danas u Alabinu, u Podmoskovlju, pokaznoj vežbi timova elitne Tamanske motorizovane divizije ruske vojske u okviru priprema za takmičenje u tenkovskom bijatlonu, na kojem će učestvovati i predstavnici Vojske Srbije.
Gašić je posle uspešno izvedenog "plesa tenkova" rekao novinarima da je VS prijavila četiri ekipe i jednog sudiju za bijatlon, ali da je sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom razgovarao da se broj srpskih ekipa poveća na osam.

Ministar, koji je vežbi prisustvovao sa delegacijom Srbije u okviru programa moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, istakao je da mu se veoma dopalo ono što je danas prikazano i da na osnovu toga i pripadnici VS mogu da vide gde se u ovom trenutku nalazimo u tehničkom i operativnom smislu.

Gašić je dodao da se ekipe već uveliko pripremaju za taj sportski događaj i da se nadaju pobedi jer, kako je istakao, naša vojska može da bude svakome pandan.
- Ne bismo dolazili da smatramo da nismo utrenirani i da nemamo dovoljno kvaliteta da možemo čak i da pobedimo - naveo je Gašić.
Prema njegovim rečima, VS je i tokom poplava pokazala da može da deluje na svim terenima i da je uz svoj narod, zajedno sa policijom i žandarmerijom, praktično "iznela" ovu veliku katastrofu.
Kako je napomenuo, to nije i kraj posla i vojska nastavlja da radi na sanaciji terena.

Tenkovski bijatlon će se, kako je rečeno na brifingu, održati od 28. jula do 16. avgusta na poligonu u Alabinu u četiri etape - individualna trka, sprint, sportski deo i štafeta, a svoje učešće dosad je potvrdilo 13 zemalja.
Na pokaznoj vežbi timovi ruske vojske izveli su prvo takozvani ples tenkova gde su, uz muziku, na površini 30 sa 30 metara četiri tenka, koji su sukcesivno pristizali, i jedna samohotka demonstrirali veštinu manevrisanja s minimalnim radijusom kretanja.
U drugom delu vežbe, pokazavši visoku obučenost, četiri tima su se nadmetala u bijatlonu koji je obuhvatao vožnju između stubova, gađanje uslovnog cilja, savladavanje prepreka u vodi i na kopnu i vožnju maksimalnom brzinom.
Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima