PUTIN: Neprihvatljivo je da me princ Čarls poredi sa Hitlerom!

- Nisam čuo tu njegovu ocenu. Ukoliko je to rekao, onda je to neprihvatljivo. Smatram da je i on to shvatio. On je dobro vaspitana osoba. Poznajem i njega i druge članove kraljevske porodice lično. To nije kraljevsko ponašanje. Medjutim, tokom godina navikao sam na raznorazne stvari - rekao je predsednik Rusije

  • 15

Predsednik Rusije je rekao da nije čuo komentar, koji je princ Čarls rekao jednog Jevrejki izbegloj iz Poljske za vreme Drugog svetskog rata, ali je zamolio novinare da prenesu njegovu poruku Čarlsu i britanskom premijeru Dejvidu Kameronu.

- Ako ste ljuti, to znači da niste u pravu - bila je Putinova poruka koju je rekao pred novinarima stranih novinskih agencija, uključujući i Rojters, u Sankt Peterburgu.

- Nisam čuo tu njegovu ocenu. Ukoliko je to rekao, onda je to neprihvatljivo. Smatram da je i on to shvatio. On je dobro vaspitana osoba. Poznajem i njega i druge članove kraljevske porodice lično. To nije kraljevsko ponašanje. Medjutim, tokom godina navikao sam na raznorazne stvari - rekao je Putin.

Naslednik britanskog prestola princ Čarls uporedio je tokom svoje posete Kanadi postupke ruskog predsednika Vladimira Putina sa onima Adolfa Hitlera, objavio je 21. maja "Dejli mejl".

Taj britanski list navodi kako je nekoliko svedoka čulo kako princ iznosi pomenuto poredjenje tokom razgovora sa Marijanom Ferguson, 78-godišnjom ženom koja je sa 13 godina pobegla pred nacistima i izgubila čitavu porodicu u Holokaustu, prenela je agencija AFP.

- Pričala sam sa njim o mom poreklu i tome kako sam dospela u Kanadu. Princ je u jednom trenutku rekao: "A Putin sada radi gotovo isto ono što je radio Hitler""- rekla je Fergusonova.

- Moram da kažem da se slažem sa njim, kao, sigurna sam, još mnogo ljudi- istakla je ona i dodala - Bila sam veoma iznenadjena kad je on to rekao, s obzirom da znam da članovi kraljevske porodice ne bi trebalo da iznose takve komentare, ali ovaj je bio veoma iskren.

Fergusonova se susrela sa princom Čarlsom tokom njegove posete Kanadskom muzeju imigracije u Halifaksu, u kanadskoj provinciji Nova Škotska. Princ, koji se nalazio u četvorodnevnoj poseti Kanadi sa suprugom Kamilom, trebalo bi da se susretne sa Putinom 6. juna u Francuskoj povodom obeležavanja 70. godišnjice iskrcavanja na Normandiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Луди ђока

    24. maj 2014 | 19:06

    Људи моји нм овај Чарсл је толико ружан, да га сретнеш у мрак недај боже ја би се скаменио. Па од њега не можеш ништа друго паметно да чујеш.

  • DD

    24. maj 2014 | 18:51

    MA POMEŠAO TE SA SINOM.

  • Gari Garinča

    24. maj 2014 | 20:09

    Ovaj čarls je ružan k'o Hitler!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA