MINIRANJE POŠLO NAOPAKO: Povređena devojčica, više od 200 kuća oštećeno u eksploziji kod Dimitrovgrada!

- Poslednjih meseci u nekoliko navrata smo apelovali na izvođača, grčku "Ternu" da povedu računa prilikom miniranja i eto šta se danas desilo - izjavio je predsednik opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov

  • 0

U stravičnoj eksploziji koja se dogodila prilikom miniranja u sklopu izgradnje tunela na obilaznici oko Dimitrovgrada na Koridoru 10, prava kiša kamenja obrušila se na dimitrovgradsko naselje koje se nalazi u neposrednoj blizini gradilišta. Tom prilikom povređena je jedna devojčica koja je na svu sreću van životne opsnosti.

Stradalo je i između 200 i 250 objekta, tačnije kuća čiji su krovovi oštećeni, kao i nekoliko automobila.

Eksplozija se dogodila danas oko 13 sati, a po rečima predsednika opštine Dimitrovgrad Nebojše Ivanova, opština je u više navrata apelovala da se povede računa prilikom miniranja, koje se po njegovoj oceni sprovodi neprofesionalno.

-Odmah smo formirali komisiju koja popisuje štete na objektima. Poslednjih meseci u nekoliko navrata smo apelovali na izvođača, grčku "Ternu" da povedu računa prilikom miniranja i eto šta se danas desilo. Povređena je devojčica, na svu sreću van je životne opasnosti, oštećeni su krovovi na ogromnom broju kuća, i velika je sreća što nema poginulih, jer je nedelja popodne, lep je dan a ulice su pune dece koja se igradu-kaže Ivanov.

(G.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA