TUŽILAŠTVO: Šarić švercovao kokain kroz šifrovane poruke

- Hoćete li još jednom da pokušamo sa fuksom ili ne? Ako se tata slaže, ja sam za - navodi se u jednoj od poruka pripadnika ove narko grupe

  • 2

Tužilaštvo za organizovani kriminal izvelo je danas kao dokaz da su članovi grupe Darka Šarića učestvovali u švercu kokaina kroz šifrovane sms poruke koje su oni razmenjivali, a navodno se tiču prebacivanja kokaina koji je zaplenjen u Urugvaju 15. oktobra 2009., tokom akcije Balkanski ratnik.

- Hoćete li još jednom da pokušamo sa fuksom ili ne? Ako se tata slaže, ja sam za - navodi se u jednoj poruci koju je dan pre zaplene optuženi Miloš Čajić poslao Nikoli Pavloviću, koji je u međuvremenu sklopio sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice.

Ta, kao ni brojne druge poruke u kojima se pominju "kurva, drolja", prema rečima zamenika tužioca Saše Ivanića, ne odnose se na ženkse osobe već su šifre za pretovar droge.

Kako je Ivanić objasnio, njegove navode potvrđuju dokazi iz Urugvaja, kao i iskaz svedoka-saradnika Draška Vukovića, koji je objasnio da je bilo nekoliko neuspešnih pokušaja prebacivanja droge sa jahte Maui na prekookeanski brod.

- Pita tata jel može sa velikim kolima, posto su mala sj...a u nevremenu", je sms poruka koja prema stavu tužilaštva potvrđuje da članovi grupe komuniciraju o problemima sa čamcima. Mali gumeni čamac, kako je naveo, otkačio se u nevremenu i urugvajska policija ga je pronašla nakon zaplene.

Navode tužilaštva, pokušali su da ospore advokati odbrane, kao i optuženi Čajić, koji je rekao da poruke nisu njegove.

U Specijalni sud, danas je prvi put sa slobode došao brat Darka Šarića, optuženi Željko Vujanović, kojem je u petak određen pritvor u kom je bio četiri i po godine, zamenjen kućnim pritvorom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA