Rusija će priznati rezultate izbora u Ukrajini?

- Sa tačke gledišta konstruktivnog prilaza, bolje je prihvatiti sadašnju realnost, legitimizaciju vlasti kroz predsedničke izbore i početi konstruktivni dijalog - rekao je šef Komiteta ruske Državne Dume za oslove nezavisnih država Leonid Slucki

  • 2

Predstavnici ruskih vlasti stavili su do znanja da priznaju rezultate jučerašnjih izbora u Ukrajini, navodi danas portal Njuzru.

Šef Komiteta ruske Državne Dume za poslove Zajednice nezavisnih država Leonid Slucki ocenio je da je pobeda Petra Porošenka očekivana i izrazio spremnost za dijalog sa novi vlastima u Kijevu.

- Sa tačke gledišta konstruktivnog prilaza, bolje je prihvatiti sadašnju realnost, legitimizaciju vlasti kroz predsedničke izbore i početi konstruktivni dijalog - rekao je Slucki, prenosi Itar Tas.

U isto vreme, Slucki je naveo da Rusija ima osnovanu sumnju u legitimnost izbora novog predsednika Ukrajine.

Slucki je, takođe, kazao da su ruski poslanici spremni da aktiviraju dijalog sa novim ukrajinskim vlastima.

Nemačka očekuje da Rusija poštuje rezultate nedeljnih predsedničkih izbora u Ukrajini, izjavio je danas u Berlinu šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer.

- Nadamo se da će tokom današnjeg dana biti izjava iz Rusije i da će one ukazati da Rusija poštuje izbore - rekao je Štajnmajer nemačkoj televiziji NTV.

Štajnmajer je izrazio zadovoljstvo što su održani izbori.

- Radujem se što su oni održani u velikoj meri bez prolivanja krvi i radujem se što nema potrebe za drugim krugom, da je poznat pobednik bar prema podacima kojima ja raspolažem - rekao je on i ocenio da će to doprineti smirivanju situacije u Ukrajini.

Prozapadni milijarder Petro Porošenko pobednik je jučerašnjih predsedničkih izbora u Ukrajini. On je za prioritete postavio okončanje rata u istočnom delu zemlje i evropske integracije.

Nemačka smatra te izbore velikim korakom za uspostavljanje legitimiteta ukrajinskih vlasti i za mir u toj zemlji.

- Nadam se da će Porošenko vrlo brzo početi da radi. Ima puno posla, posebno za pokretanje debate o novom Ustavu koji je Ukrajini hitno potreban, a Ukrajina će morati da ove godine ima i parlamentarne izbore - rekao je Štajnmajer.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    26. maj 2014 | 13:22

    Ako su ovo bili regularni izbori, onda neregularni i ne postoje...

  • Zoran

    26. maj 2014 | 13:19

    Veliki poraz Rusije. Još jedna država u komšiluku će ući u EU, što znači i NATO? Prodali se Rusi kao i uvek. Pijandure jedne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA