ZBOG PUCANJA BRANE: "Siva reka" preti Krupnju!

U rudniku "Stolice" u Kostajniku kod Krupnja pukla je brana usled čega je počelo izlivanje toksične jalovine koja preti da ugrozi životnu sredinu u slivu reke Korenite

  • 1

Rezultati analize vode sa površinskog kopa u poplavnom području kod Krupnja, koje vrši kruševački Zavod za javno zdravlje, biće poznati do kraja nedelje, rekla je načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju dr Vesna Marić.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da će se izvršiti analiza teških metala, kalijuma, natrijuma, gvožđa, mangana i površinskih aktivnih materija.

U rudniku "Stolice" u Kostajniku kod Krupnja pukla je brana usled čega je počelo izlivanje toksične jalovine iz odlagališta prerađene rude antimona, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Loznici.

Pokrenuta toksična masa je formirala "sivu reku" i preti da ugrozi životnu sredinu u slivu reke Korenite koja se uliva u Jadar, a Jadar u Drinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    26. maj 2014 | 15:49

    Eto to je bilo najvece bogastvo tog kraja,ta priroda,nikad nije bilo teske industrije ni hemiske,radili su analizu zemlje pre ovog zla rekli su da je potpuno u redu,malina je iz tog kraja sva eco jer nema potrebe da se prehranjuje vestackim djubrivom ili nekim hemiskim sredstvima,sad ako se ovo desi onaj narod je nacisto propao.Nek im je Bog u pomoci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA