NEVREME ŠIROM SRBIJE: Kiša i grad ponovo prete (VIDEO)

Centar Ivanjice je zbog pljuska praćenog gradom bio pun vode, koja se sada polako povlači. Kiša i snažan vetar zahvatili su ovog popodneva i Kragujevac, a u selima u okolini Čačka padao je grad veličine lešnika

  • 3

Jak pljusak, praćen vetrom i gradom, pogodio je oko 13.30 Ivanjicu. Samo zahvaljujući pravovremenom dejstvu protivgradnih raketa izbegnuta je veće šteta. Nezvanično saznajemo da je ispaljeno 60 raketa.

Grad veličine graška padao je na širem gradskom području, a najviše štete pretrpelo je Međurečje.

Na grad je dejstvovano sa osam raketa, a čini se da su sve bile efikasne. Ipak, zbog velike količine vode koja je pala za kratko vreme, vatrogasna služba morala je da crpi vodu na 12 lokacija. Tražili su i, u rekordnom roku, dobili pomoć iz Čačka.

Centar grada bio je pun vode, koja se sada polako povlači. Kako saznajemo poplavljeno je bilo u centru grada, pored Elektrodistribucije, u ulici Krajiških brigada, Kušićanu, delu Senjaka, pored Doma učenika, delu Bukovice.

U olujnom nevremenu koje je Kragujevac zahvatilo oko 17.30 sati, za samo jedan sat palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom, izjavio je Tanjugu šef Meteorološke stanice u tom gradu Blagiša Dobrosavljević.

- Samo u prvih pola sata, kada se nad gradom nadvio grmljavinski oblak, palo je 28 litara kiše - rekao je Dobrosavljević i naglasio da su udari vetra u prvih sat vremena iznosili 60 kilometara na sat.

Zbog velike količine kiše, koja slabijim intenzitetom pada i oko 19 sati, pojedine ulice u Kragujevcu su poplavljene, a na momente se dešavalo i da se, praktično, zbog jačine kiše ništa ne vidi kroz prozor.

Sela u okolini Čačka danas popodne zahvatilo je nevreme, a grad veličine lešnika pogodio je čačanska sela Gornju Gorevnicu i Milićevce.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić rekao je Tanjugu da je gradonosni oblak praćen jakom kišom došao od Očara i zahvatio sela severno od Čačka.

- I trenutno tamo pada jaka kiša, a delovala je i protivgradna zaštita - naveo je Broćić, koji je izrazio očekivanje da nisu pričinjene veće materijalne štete zbog ove nepogode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. maj 2014 | 00:01

    Šta nas briga,bar raketa imamo,pošto nas iznenadi kiša,sneg,itd,očekujem da će i grad biti proglašen za najgori u poslednjih 1000 godina...

  • Thunderhawk

    26. maj 2014 | 19:10

    I Kragujevcu je grad bio veličine oraha, na momente i kao jaje...

  • alexa

    26. maj 2014 | 19:08

    I u Va je isto bilo rakete su tukle al opet je zviznuo dobar grad grmljavine i kisetina sat vremena a sad je suncano bljak vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA