MINISTARSTVO FINANSIJA: Ne sarađujemo sa sajtom obnove.rs!

Informacije sa tačnim podacima o šteti, kao i sredstvima koja su potrebna za saniranje posledica poplave, ne smeju biti predmet spekulacija, navodi se iz Ministarstva finansija

  • 0

Ministarstvo finansija demantovalo je da postoji formalna saradnja između ministarstva i autora stranice obnove.rs. Ipak, pozdravili su inicijativu da se brzo i efikasno obaveštava o stanju na terenu u kriznim situacijama.

- Ne postoji formalna saradnja između ministarstva i autora ove stranice. Pojedini portali, poput sajta poplave.rs pomogle su da se javnost obaveštava blagovremeno i efikasno. S druge strane, informacije sa tačnim podacima o šteti, kao i sredstvima koja su potrebna za saniranje posledica poplave, ne smeju biti predmet spekulacija i moraju se sakupljati i verifikovati isključivo na način predviđen relevantnim zakonima, preko Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda - navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Kako dodaju, prikupljanje podataka o šteti putem interneta, nije planirano.

- Uz vođstvo novoformirane Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljnih područja, a u saradnji sa nevladinim sektorom, pripremićemo veb stranicu koja će biti posvećena obnovi zemlje posle katastrofalnih poplava, a o svim detaljima, javnost će biti blagovremeno obaveštena zvaničnim saopštenjem - kažu iz ovog ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA