NAJMANJE 35 ŽRTAVA: Pogođen kamion sa ranjenima u Donjecku!

Kamion, obeležen kao ambulantno vozilo, koji je prevozio ranjene iz oblasti aerodroma, pogođen je iz raketnog bacača

  • 10

Najmanje 35 osoba je poginulo kada je iz raketnog bacača pogođen kamion, kom su iz oblasti aerodroma u Donjecku, na istoku Ukrajine, transportovali ranjeni, javila je večeras "Russia Today".

Guverner Donjecke oblasti Pavel Gubarev objavio je na Fejsbuku da je kamion bio obeležen kao ambulantno vozilo i naveo da je u napadu ranjeno 15 osoba.

U sukobima u Slavjansku u istočnom regionu ove oblasti, ubijena su dva civila, a nekoliko je ranjeno kada se stambeni deo na periferiji grada našao pod artiljerijskom vatrom.

Prema ranijim izveštajima agencija, snage samoodbrane Donjecka uspele su da uspostave kontrolu na međunarodnom aerodromu u ovom gradu. Borba za aerodrom trajala je oko tri sata i bila je žestoka i dramatična, samo dan posle održavanja predsedničnih izbora, na kojima je za novog šefa države izabran oligarh Petro Porošenko.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    27. maj 2014 | 01:05

    Kakvi ludaci, kao nesto istok-zapad se svadja a ono u stvari ubijaju se izmedju sebe ukrainci I rusi, mi smo na zalost platili skolu!!!!

  • Hm

    27. maj 2014 | 09:52

    Ukrajina sada ima legitimnog predsednika i vreme je da očiste svoju zemlju od ruskih separatista i okupatora i uvedu red i mir,samo se nadam da će biti sposobniji nego do sada!

  • DD

    27. maj 2014 | 08:01

    POROŠENKO. IMA DA IGRAŠ KAKO TATA PUTIN KAŽE. BOLJE SE KANI OBAME SMUTLJIVCA INAČE ODE JUGOISTOK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA