Suđenje Šariću: Saradnici razmenjivali poruke pred zaplenu u Urugvaju!

U šifrovanim porukama optuženi su se međusobno obaveštavali o problemima sa pretovarom droge, kao i o kašnjenju pojedinih pripadnika grupe

  • 2

U nastavku suđenja Darku Šariću i ostalim pripadnicima njegove kriminalne grupe, koji se terete za šverc preko 5,7 tona kokaina, tužilaštvo je nastavilo da kao dokaz izvodi SMS poruke koji su oni razmenjivali nekoliko dana pred veliku zaplenu droge u Urugvaju, 15. oktobra 2009. godine.

Tokom današnjeg dana prikazane su poruke optuženog Željka Vujanovića, koje je razmenjivao sa Nikolom Pavlovićem i drugim nepoznatim osobama.

Pavlović je obaveštavao Vujanovića da imaju probleme sa pretovaram droge. U šifrovanoj poruci napisao mu je: "Mali kaže da su loši uslovi, niko mu ne veruje".

Obaveštavao ga je i oko kašnjenja pojedinih pripadnika grupe: "Kaže Jorgos da mala kurva već sat kasni". U drugoj poruci napisao je: "Mala je idiot, ali mi se sviđa".

Pavlović je dan pred zaplenu kokaina obavestio Vujanovića i "da im je to poslednja šansa", a ovaj mu je navodno odgovorio da je "ovo zadnja šansa".

Pred početak današnjeg suđenja, za reč se javio optuženi Boban Stoiljković iz Vranja, koji je zamolio sudsko veće da ne izvodi dokaze koji se odnose na njega, jer u pritvoru u Ustaničkoj ulici, u kom boravi tokom ove nedelje, nema uslova da se pripremi.

- Da sam znao da ću biti ovde, uzeo bih gaće, čarape i dva paradajza i živeo bih ovih dana od toga. Međutim, ako mi moje papire stavite u dva džaka, meni treba tri dana da to sredim. U sobi ima šest čoveka, i ja kada bih izneo papire, oni ne bi mogli da igraju karte, ništa ne bi mogli - žalio se Stoiljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA