Ovo su najmanje 4 dobra razloga da trgujete akcijama kompanije Apple!

FXLider, specijalno čitaocima "Telegrafa", poklanja 50 dolara pravog novca kao početni kapital za trgovanje cenom akcija kompanije Apple na svetskoj berzi

  • 4

Kompanija Apple krajem aprila objavila je izveštaj o zaradama za prvi kvartal 2014. godine. Odlični rezultati koje je objavila iznenadili su tržište, navode iz brokerske kuće FX Lider.

- Ukupni kvartalni prihodi od 45,6 milijardi dolara zajedno sa agresivnim reotkupom akcija omogućili su kompaniji da tokom prvog kvartala nadmaši prognoziranih 10,22 dolara zarade po akciji dostižući 11,62 dolara. Glavni uticaj na ovako dobre rezultate imala je odlična prodaja iPhone-a. Od januara ove godine do danas cena akcija porasla je 26,60 odsto - navode iz FXLider-a.

FXLider, specijalno čitaocima "Telegrafa", poklanja 50 dolara pravog novca kao početni kapital za trgovanje cenom akcija kompanije Apple na svetskoj berzi.

UKOLIKO STE ZAINTERESOVANI PRIJAVITE SE OVDE!

Pored toga, upravni odbor kompanije objavio je odluku da se akcije podele u odnosu 7:1. Svaki deoničar će po završetku trgovanja 2. juna 2014. godine dobiti šest dodatnih akcija za svaku akciju koju ima u posedu na taj dan, dok će trgovanje ovako prilagođenim akcijama početi 9. juna.

- Svoju odluku da podeli akcije u odnosu 7:1 Apple je objasnio željom da akcije ove kompanije postanu dostupne za kupovinu širem broju investitora. Kada su u pitanju individualni investitori, psihologija niže cene i većeg broja čini akcije jednostavno atraktivnijim i ako podela nema direktan uticaj na vrednost akcija - dodaju iz FX Lidera.

U prošlosti Apple je već nekoliko puta vršio podelu akcija. Prvi put 1998. zatim 2000. i 2005. godine. Ranije podele u odnosu 2:1 bile su uobičajenije dok je 7:1 ipak manje poznata transformacija i verovatno je namerno izabrana da bi resetovala očekivanja tržišta o tome gde cena akcija Apple-a treba da budu.

- Kompanija takođe planira da poveća i godišnje dividende. Sa 11 milijardi dolara koje godišnje isplaćuje, Apple spada među kompanije sa najvećom godišnjom isplatom dividendi na svetu - kažu u FXLider-u.

Pored odličnih kvartalnih rezultata i povećanja dividendi stigla je još jedna dobra vest kada je Apple u pitanju. Sud je u slučaju spora oko patenta sa Samsung-om doneo presudu da je Samsung prekršio zakon na dva od četiri Apple-ova patenta.  Apple je sa druge strane kažnjen za ilegalno korišćenje Samsung-ovih patenata u proizvodnji iPhone 4 i iPhone 5. Odšteta koju će Apple platiti (158.400 dolara) značajno je manja od onog koji je Samsung tražio (6 miliona dolara).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    27. maj 2014 | 18:20

    Do sada mi preko Net-a,doslo brdo od paketa.I ogromna,silna lova,podigla se, sve do krova. Ne budimo zato ludi,kad ti neko, novac - nudi...

  • Koske

    27. maj 2014 | 21:45

    Appl stocks ce sigurno eksplodirati posle splita 7/1 ima da ide na 142$ ili na sadasnjih 1000$

  • Banderaš

    28. maj 2014 | 09:10

    Ecolab je isto stabilna i sugurna akcija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA