Niško pozorište igra za obnovu paraćinskog oštećenog u poplavama! (FOTO)

Glumac Aleksandar Marinković pozvao je i ostala srpska pozorišta da učine isto i tako pomognu da se obnovi jedina pozorišna kuća u Srbiji koja je stradala u poplavama

  • 0

Narodno pozorište iz Niša odigraće 10. juna predstavu "Edmund Kin" i sav prihod uplatiti paraćinskom pozorištu koje je u katastrofalnoj poplavi u Paraćinu 15. maja pretrpelo ogromne štete.

Kikindsko pozorište već je uradilo isto sa dve predstave, a priključiće se i leskovačko, kruševačko i šabačko pozorište. Glumac Aleksandar Marinković, član drame Narodnog pozorišta iz Niša, pozvao je i ostale pozorišne kuće da na ovaj način pomognu.

- Paraćinsko pozorište postoji od 1926. godine i ima funkcionalnu zgradu sa 381-im mestom i svoj mesečni repertoar. To pozorište je stvorilo i mnogo godina održavalo Festival praizvedbi na kome su igrali Mihajlo Viktorović, Ciga Jerinić, Milija Vuković, Goran Sultanović, Zlata Petković, Gojko Šantić... -  objavio je Marinković na svom Fejsbuk profilu, dodavši i da je on, kao dete, upravo u Paraćinu prvi put odigrao predstavu i "tresao se od premijerne treme".

Od svih ustanova kulture u gradu na Crnici, Pozorište je od plavljenja imalo najveće štete. Voda je kroz podrum ušla u salu do petog reda ostavljajući velike količine mulja za sobom.

Kad je mulj očišćen, ostala su vidljiva velika oštećenja, zbog čega sala nije u funkciji i sva kulturna dešavanja su otkazana.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA