Uveden policijski čas u Donjecku!

U gradu na istoku Ukrajine od juče je obustavljen i javni prevoz dok se situacija ne normalizuje

  • 1

U gradu Donjecku na istoku Ukrajine je sinoć uveden policijski čas, saopštila je pres služba samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR), a preneo Glas Rusije.

- Policijski čas će biti na snazi između 22 sata uveče i 6 časova ujutro - naveo je izvor iz pres službe DNR, dodajući da će izlazak na ulicu u tom periodu "bez hitne potrebe biti opasan po život".

Pored toga, u Donjecku je juče u 20 sati obustavljen javni prevoz, a ta mera će biti na snazi dok se situacija u tom gradu ne normalizuje.

Građani će morati u svakom trenutku da kod sebe imaju lične dokumente, a vođstvo NDR je zatražilo od ljudi da ne ostavljaju svoje automobile u ulicama oko zgrada administrativnih uprava, navodi Glas Rusije.

Ukrajinske snage bezbednosti su se juče, drugi dan zaredom, borile sa proruskim aktivistima u Donjecku, a vlada Ukrajine je saopštila da će nastaviti sa vojnom ofanzivom "sve dok nijedan terorista" ne ostane na ukrajinskoj teritoriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    28. maj 2014 | 08:35

    POROŠENKO. HTEO BI DA BUDEŠ I KRALJ RATA. RUSI NE PRAŠTAJU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA