MALA MATURA PREKO INTERNETA: Rešite test onlajn!

Projekat besplatne pripremne nastave za malu maturu zajednički su realizovale Srednja škola za informacione tehnologije ITHS, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS i i kompanija LINK group

  • 1

Kako se testiranje za male maturante u junu približava, tako raste i napetost među đacima, ali i roditeljima. Evo jedne vesti koje će svima njima olakšati pripremu i pomoći im da saznaju koliko su zapravo spremni za polaganje završnog ispita.

Na sajtu www.mala-matura.com dostupan je onlajn probni test, koji je urađen po ugledu na zvanični koji će đaci polagati u junu. Zadaci su uzeti iz zbirke Ministarstva prosvete, a broj zadataka i vreme koje je dozvoljeno za njihovo rešavanje će biti kao na pravom ispitu. Ove godine je posebno zanimljivo to što će đaci na raspolaganju imati i simulaciju kombinovanog testa.

- Kombinovani test je ove godine privlačio najviše pažnje malih maturanata. Mogućnost da se testiraju onlajn, od kuće, kad god za to imaju vremena, znatno će im olakšati pripremu. Na taj način će imati priliku da provere šta još nisu dovoljno savladali od gradiva, te šta bi trebalo još da obnove - objašnjava Aleksandra Prokopijević, profesor srpskog jezika u Srednjoj školi za informacione tehnologije ITHS.

Konsultacijama se svako dete može priključiti veoma lako, dok uči na platformi sajta, klikom na polje u levom uglu, sa oznakom chat. Termini za konsultacije su: svakog radnog dana, u periodu od 11h do 12h, za matematiku, i od 12h do 13h, za srpski jezik i književnost.

- Od pitanja koje postavljaju na konsultacijama iz matematike decu najviše muče jednačine i procenti, kao i geometrija. Iz srpskog jezika najteži su im akcenti, glasovne promene, kao i tvorba reči. Ono što im olakšava pripremu je što mogu da četuju i sa svojim vršnjacima i razmene iskustva, te saznaju kako oni napreduju u učenju - dodaje profesorka Prokopijević.

Projekat besplatne pripremne nastave za malu maturu zajednički su realizovale Srednja škola za informacione tehnologije ITHS (www.iths.edu.rs), Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS (www.its.edu.rs) i kompanija LINK group.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љути Четник

    28. maj 2014 | 11:53

    Ja sam 2012. godine imao 20 iz srpskog jezika i 16,5 iz matematike bez privatnih časova. Jedina 20ica u školi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA