POPLAVE NAM UTERALE STRAH: Niko više neće smeti da kupi polovan auto?! (FOTO)

Prodavci polovnjaka u Srbiji tvrde da nema potrebe za panikom i ističu da nijedan plac nije poplavljen. Iako priznaju da kupci više nego uobičajeno proveravaju "odakle su kola došla", kažu da im nije isplativa prodaja takvih automobila

  • 16

Kupci polovnih vozila u Srbiji preplašeni su da su kola možda došla iz poplavljenih područja i zasad ih samo merkaju.

Slike sa automobilima u vodi do krova obišle su ceo svet, pa i ne čudi strah građana da se na autoplacevima nalaze primerci takvih vozila, sada "ušminkanih" do te mere da prosečan kupac ne može ništa da primeti.

Istu muku muče i građani BiH, čiji stručnjaci upozoravaju da bi tamošnje tržište moglo da doživi strahoviti pad.

S druge strane, prodavci polovnjaka u našoj zemlji tvrde da nema potrebe za panikom i ističu da nijedan plac nije poplavljen. Iako priznaju da kupci više nego uobičajeno proveravaju "odakle su kola došla", oni kažu da im nije isplativa prodaja takvih automobila.

U firmi Vektor Agrar iz Šapca, koja se bavi uvozom i prodajom polovnih kola, kažu da prodavci nisu dozvolili da im automobili budu poplavljeni i da su iz predostrožnoci mnogi izmestili vozila.

- Šteta na automobilu koji je poplavljen varira od mnogo čega, a može da ide i u rasponu od 1.000 do 10.000 evra. Sama popravka takvog automobila dugo traje, minimum mesec dana. Ukoliko takav automobil ipak neko hoće da proda, iz njega mora da vadi bukvalno sve. Menjaju se kablovi, releji, apsolutno sve kao kada ga sklapa neka fabrika. To se nijednom prodavcu ne isplati - kažu u ovom preduzeću.

Na auto placu Auto Pantelić iz Čačka, kako navode za Telegraf.rs, interesovanje za automobile ne jenjava.

- Prodaja polovnih kola generalno je u padu, i to nije u vezi s poplavama, nego s tim da naši građani imaju slabu kupovnu moć. Ne verujem da bi bilo koja auto-kuća prihvatila da prodaje kola koja su stajala u vodi jer nema računicu za to. Čak i da pojedinci pokušaju da podmetnu kupcu vozilo koje je bilo u vodi, to ne bi moglo tako lako da se prikrije. Osećalo bi se na buđ i brzo bi se pokvarilo, osim da se sve kompletno zameni što je skup poduhvat - procenjuju prodavci.

Tek, uvoznici i prodavci iz Beograda saglasni su u oceni da su kola koja nude ispravna i da nikako nisu mogla da dođu iz poplavljenih područja u Srbiji i BiH, s obzirom na to da mnogo njih automobile nabavlja, kako tvrde, isključivo iz zemalja EU i strogo vode računa da budu u dobrom stanju kako bi što pre pronašla kupca.

(N. Sekulić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    29. maj 2014 | 09:02

    Ne verujte slatkorečivim prodavcima polovnjaka. Itekako su bili potopljeni autoplacevi. Na Bubanj potoku virili samo krovovi auta.

  • perica

    29. maj 2014 | 09:06

    Kako nijedan a kod Bubanj Potoka na placu Unikredita sva vozila su bila pod vodom iznad krova!

  • Aha

    29. maj 2014 | 08:52

    Narod nema za bicikla a ne za auto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA