Uzimali mito od osuđenika za popravku zuba, pa ih uhapsili!

Stomatologa V.P. i stomatološkog tehničara M.M. priveo je inspektor PU u Nišu u zubarskoj ordinaciji koja se nalazi u okviru zatvorenog dela Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Prilikom pretresa, kod V.P. je pronađena novčanica od 50 evra koju je imenovani primio od osuđenog lica

  • 4

Stomatolog V.P. sa stalnim zaposlenjem u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu i stomatološki tehničar M.M. zaposlena na određeno vreme, privedeni su 28. maja sa radnog mesta zbog osnovane sumnje da su primali mito od osuđenih lica za zubarske usluge koje nisu predviđene Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija (ZIKS).

Imenovane je priveo inspektor PU u Nišu u zubarskoj ordinaciji koja se nalazi u okviru zatvorenog dela Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Prilikom pretresa, kod V.P. je pronađena novčanica od 50 evra koju je imenovani primio od osuđenog lica neposredno pred privođenje.

Oboma im je određeno policijsko zadržavanje i protiv njih će Tužilaštvo u Nišu podneti krivične prijave.

Do završetka krivičnog postupka imenovani su suspendovani, a upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu doneo je rešenja o udaljenju sa radnog mesta.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija nastavlja odlučnu borbu protiv korupcije kao i odličnu saradnju sa Policijskom upravom i Tužilaštvom u Nišu i drugim gradovima. Otkrivanje i sprečavanje svih vidova kršenja radnih dužnosti i obaveza zaposlenih u sistemu izvršenja biće nastavljeno i u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sky

    28. maj 2014 | 16:58

    Policija treba da proveri sta se desavalo poslednjih godina u KPD Zabela, jer ovo je smesna cifra, a u opticaju je bilo hiljade evra.

  • Boki

    28. maj 2014 | 16:58

    Svaka cast, ali pravda u KPZ-u je jos uvek selektivna i ne pogadja sve...

  • imalikraja

    28. maj 2014 | 23:34

    priveli su ljude koji su ukazali medicinsku pomoc, i jos gore, postoje zdravstvene "usluge" koje zatvorenicima nisu dozvoljene pa su zato placali ispod stola? te ljude treba potapsati po ramenu jer vode racuna o oralnoj higijeni i ne dozvoljavaju da postanu krezubi kao gomila srba koji su na slobodi, i zdrava usna duplja JESTE odraz zdravlja koje mora biti dostupno svima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA