Zašto su Srbi na Guglu tako zli, a Hrvati tako dobri?

Prestižni Hafington post napravio istraživanje vezano za internet pretraživač, a odgovori su u najmanju ruku čudni. Korisnici pitaju i zašto su Britanci grubi", Irci irititantni, Italijani zgodni, Švajcarci dosadni, Austrijanci bogati, Bugari čudni, a Španci tako lenji

  • 22

Čuveni list "Hafington post" objavio je članak u kome je napravljena analiza pretraživača Gugl i svega što on izbaci kao odgovore na pitanja vezana za evropske nacije.

Na svom sajtu su postavili i odgovore koji su dobili od najpoznatijeg pretraživača za svaku naciju pojedinačno. Veoma je zanimljivo da je najčešće postavljeno pitanje za našu naciju: "Zašto su Srbi toliko zli", dok je najpostavljanije pitanje za Hrvate "Zašto su Hrvati tako dobri", što baca senku ovo ispitivanje prestižnog magazina.

Prema ovom istraživanju, prema Guglu, korisnici pitaju "Zašto su Britanci grubi", Irci irititantni, Italijani zgodni, Švajcarci dosadni, Austrijanci bogati,  Bugari čudni, a Španci tako lenji.

U našoj zemlji ovaj pretraživač ne izbacuje ovakva najčešća pitanja, pa su tako na pitanje "Zašto su Srbi" prva dva odgovora "tako agresivni" i "nebeski narod", dok o zlu nema ni pomena.

Kada su Hrvati u pitanju, izlaze pitanja vezana za namćorost, versku opredeljenost i glupost.

Što se Nemaca tiče, najčešća pitanja su vezana za njihovu prošlost i ubijanje tokom Drugog svetskog rata.

I na kraju,najčeđće pitanje vezano za "Azure" e u vezi nastanka njihovog posprdnog nadimka kojeg najviše upotrebljavaju Amerikanci.

Pozivamo da u komentarima date primere koje je vam Gugl  otvori za evropske narode koji su obuhvaćenu na ovoj mapi "Hafington posta".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    28. maj 2014 | 20:18

    Veoma mi je drago da smo prema njihovim kriterijumima losi i zli. 'Njima' su dobri samo oni koji im poklanjaju rudu, energiju, hranu i vodu. Ostali 'pokvarenjaci' koji pruzaju otpor su-zli!

  • Lala

    28. maj 2014 | 19:37

    Nemce i hrvate u isti kos

  • Jelena

    28. maj 2014 | 19:40

    pokusajte da pretrazujete na engleskom, tj ukucajte: why Serbs, pa ce vam izaci isto sto i njima. pitaju se zasto smo toliko agresivni, zasto volimo ruse, zasto mrzimo,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA