Rusi popravljaju prugu kod Valjeva

Oštećenja od Lajkovca do Lazarevca, trebalo bi da budu sanirana za mesec i po dana, ali je neizvesno kada će biti sanirani odroni koje su kod Valjeva izazvale poplave

  • 4

Ruski železničari počeli su sanaciju barske pruge od Lajkovca do Lazarevca. Tamo gde su najveća oštećenja, angažovana je njihova mehanizacija, a za sada je neizvesno kada će saobraćaj na barskoj pruzi biti normalizovan.

Oštećenja u dužini od kilometar i po, od Lajkovca do Lazarevca, trebalo bi da budu sanirana za mesec i po dana, ali je neizvesno kada će biti sanirani odroni koji su se pojavili u blizini železničke stanice Gradac kod Valjeva.

- Počeli su radovi na sanaciji pruge od Lajkovca do Lazarevca u dužini od kilometar i po, gde je voda odnela deo pruge. Na tom poslu su angažovani radnici i mehanizacija preduzeća koje posluje u okviru Ruskih železnica. Ranije je bilo planirano da se barska pruga tokom 2016. godine modernizuje novcem iz ruskog kredita. Međutim, pošto su oštećenja nakon poplava ogromna, Rusi su nam pritekli u pomoć i tehnička rešenja na sanaciji dela pruge od Lajkovca do Lazarevca biće prilagođena poslu koji nas čeka na modernizaciji barske pruge - kaže direktor Media centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević.

Za sada ne postoje procene kada bi deonica od Valjeva ka železničkoj stanici Gradac mogla da bude popravljena i ponovo spremna za vozove, jer građevinske mašine ne mogu da priđu odronima koji su se pojavili na barskoj pruzi.

- Druga oštećena deonica kod Valjeva je vrlo problematična jer mašine ne mogu da dođu do mesta gde su se pojavili odroni, tako da se trenutno traži najbolje rešenje za sanaciju tog dela pruge. U ovom trenutku niko ne zna koliko će to da potraje i kada će problem kod Valjeva biti otklonjen - kaže Stanisavljević.

Barska pruga je u prekidu nakon nezapamćenih poplava koje su napravile ogromnu štetu na kolosecima, a vozovi od Beograda do Bara idu alternativnim pravcem preko Mladenovca, Lapova, Kraljeva i Užica. Zbog promene trase, vreme putovanja je produženo za četiri sata.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banderaš

    29. maj 2014 | 09:43

    Ovo nije drzava ovo je Mapet šou.

  • Ma

    29. maj 2014 | 11:45

    Pa naravno , nece sigurno nemacka i eu da nam pomogne, oni ce "pomoci" tek kad vide sta nam mogu uzeti jedno 15 puta vise. Ako nam daju jedan evro trazice nazad 15 . pa vi sad trcite u eu !!!!

  • DD

    29. maj 2014 | 10:28

    NIŠTA BEZ RUJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA