STRAŠNO: Đubre zatrpalo Obrenovac, ne nazire se kraj čišćenju!

U JKP "Gradska čistoća" navode da je nemoguća preprodaja stvari iz Obrenovca, jer se otpad deponuje na Deponiji u Vinči, u posebnim jamama, i odmah zatrpava

  • 17

Nakon što je opština Obrenovac uputila zahtev Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave da apeluje na susedne opštine kako bi ustupile svoje kamione kojima se može izneti kabasto smeće, do sada nije bilo nikakvog odgovora od nadležnih institucija niti drugih komunalnih preduzeća iz okolnih gradova.

Srđan Milisavljević, iz gradske službe Obrenovca, izjavio je da građani izbacuju velike količine smeća, što prevazilazi kapacitete obrenovačkih službi, pa je zato zatražena pomoć.

Očigledno, problem koji je nastao katastrofalnim poplavama, neće moći da se reši kapacitetitma lokalne samouprave, jer gotovo da nema domaćinstva u ovom gradu kojem nije uništena neka od stvari nakon vodene stihije, a određeni delovi grada su još pod vodom.

U pitanju su ogromne količine otpada, koje se mere na hiljadama tona.

Prema podacima koje je izneo komandant Žandarmerije Milenko Božović u jednom danu se iz ovog grada iznese 400 tona raznog otpada, a za sada niko nema precizan odgovor kada će se to završiti.

- Najveći problem je ogroman otpad koji je (po kućama i lokalima) prouzrokovan poplavama a samo juče je 400 tona otpada izneseno iz grada - rekao je on.

Iz JKP "Gradska Čistoća" Beograd navode da njihovi zaposleni već učestvuju u iznošenju otpada, kao i da ne postoji nikakva bojazan da otpad koji se nađe mna deponije nađe naknadno u preprodaji.

- U Obrenovcu su od početka vanredne situacije naši radnici i naša mehanizacija. Trenutno je na terenu šest kamiona za iznošenje smeća i dvadesetak radnika. Posla ima i ceo proces će potrajati zbog ogromne količine otpada. Precizne podatke kada će posao biti završen može da da Krizni štab koji time koordinira. Želimo da naglasimo da otpad koji se donese na deponiju Vinča, koja se koristi za odlaganje, ne može da se nađe na buvljim pijacama - uveravaju iz ovog preduzeća.

Kako navode, za ovakav otpad se kopaju posebne jame na deponiji, gde se kabasto smeće odlaže, i onda se odmah zatrpava.

- Postoji procedura pri ovakvim situacijama. Otpad iz Obrenovca se deponuje u posebne jame koje se kopaju i odmah zatrpavaju, tako da niko ne može da dođe do njih. Zbog toga, ne postoji mogućnost da neko uzme delove nameštaja iz Vinče i naknadno ga preprodaje - navode u JKP "Gradska čistoća".

Što se tiče ostalih stvari u Obrenovcu, život se polako vraća u normalu. Počeo je da saobraća gradski prevoz, a u samom gradu je prisutan ogroman broj pripadnika komunalnih službi koji se trude da što pre normalizuju ovaj grad.

Gradski autobusi iz Beograda saobraćaju do hotela Obrenovac, gde se zaustavljaju na kružnom toku. Takođe, na samom ulazu u grad, kod hotela Obrenovac postavljen je kamion sa pijaćom vodom. Timovi za deratizaciju i dezinfekciju su na terenu, prisutni su i pripadnici žandarmerije i policije, a vlasnici lokala nastavljaju da čiste radnje.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    1. jun 2014 | 11:28

    Doci ce Aca da iznosi nema brige

  • SAVA

    1. jun 2014 | 11:59

    Ne lazite vise,dosta je bilo,u Obrenovcu je uzas s kako narod vidi nista se ne preduzima da bude bolje,samo u pojedinim delovima grada ima struje,kanalizacija ne radi..i ono malo ljudi sto ima izlozeni su riziku od zaraze.DIREKTNO IZ OBRENOVCA..Posaljite HLEB.

  • ZoviteMeSladja

    1. jun 2014 | 12:03

    Reciklaza je resenje, ali Srbija izgleda zaostaje u razvoju!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA