Muž kamenovane Pakistanke ubio prvu ženu! (FOTO) (VIDEO)

Muhamed Igbal, muž kamenovane Pakistanke, ubio je svoju prvu ženu kako bi se oženio Farzanom. Kaznu je izbegao jer mu je po kontroverznim pakistanskim rodbinskim zakonima sin oprostio ubistvo

  • 14

Suprug Pakistanke, koju je, dok je bila u petom mesecu trudnoće, porodica kamenovala na smrt jer se udala protiv njihove volje, ubio je svoju prvu ženu, izjavio je on za Frans pres.

Farzana Ikbal (25), kamenovana je i na smrt pretučena ispred zgrade Vrhovnog suda u Lahoreu, jer se udala za čoveka kog je volela, a kako je njen suprug kasnije izjavio, policija je mirno stajala i ništa nije učinila da je zaštiti.

Farzanu, rođenu Parvin, napalo je i ubilo više od 20 ljudi, među kojima su bili njen otac i brat.

Bestidan i brutalan način na koji je ubistvo izvedeno, usred dana, u centru drugog po veličini pakistanskog grada, izazvalo je bes aktivista za zaštitu ljudskih prava i javnosti širom sveta.

Novu notu ovom događaju donelo je priznanje Farzaninog supruga Muhameda Ikbala (45), da je svoju prvu ženu ubio da bi se oženio Farzanom.

- Bio sam zaljubljen u Farzanu i ubio sam prvu ženu zbog te ljubavi - izjavio je Ikbal, dodajući da je prvu suprugu zadavio.

Ikbal, koji je rekao i da je uspeo da izbegne zatvorsku kaznu jer mu je, prema kontroverznim pakistanskim rodbinskim zakonima sin oprostio ubistvo, pošto je priznao šta je učinio pre šest godina, isključio je telefon i nije se javljao na kasnije pozive.

U delovima Pakistana, pretežno muslimanskoj državi sa 180 miliona stanovnika, od žena se očekuje da pristanu na ugovoreni brak, a odbijanje može da znači "ubistvo iz časti".

Mnoge pakistanske porodice smatraju da je za ženu nečasno da se zaljubi i sama izabere muža.

Aktivisti za zaštitu ljudskih prava strahuju da bi isti zakoni po kojima je Ikbar izbegao kaznu, mogli da se primene i na Farzanine ubice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Weber'S

    29. maj 2014 | 18:29

    Ovim talibanima ne trebaju zene, Njima je koza i gumene cizme dovoljno.

  • ramona

    29. maj 2014 | 18:41

    Pa ja ovo sta vise citam nista mi nije jasno, znaci lik ubije 1 zenu sin mu oprosti i nije kriv ozeni drugu,nju ubiju njeni ima li tu iko mozga nema niti glave a kamoli ovo drugo,bolesnici malo zesci e sad ako grijesim korigirajte me.

  • Алекса

    29. maj 2014 | 18:50

    Волео бих да неки од муфтија објасни ове појаве "највеличанственије" религије, како је они називају.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA