Arapi i Ukrajinci zainteresovani za Galeniku

Za strateško partnerstvo sa "Galenikom" zainteresovane su firme "Julfar" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i "Arterijum" iz Ukrajine

  • 12

Arapska fabrika "Julfar" iz Abu Dabija, inače vodeći proizvođač insulina u severnoj Africi i Aziji, zainteresovana je za proizvodnju insulina u "Galenici".

"Julfar" je prošle godine prodao lekove u vrednosti od 271 milion evra i ostvario profit od 45,5 miliona evra. Fabrika je osnovana 980. i deo je farmaceutske grupacije "Galf" iz Emirata, a zapošljava oko oko 2.000 radnika. Proizvodi 470 vrsta lekova najviše insulin, antibiotike, lekove za kardivaskularne, plućne i kožne bolesti.

Ukrajinska farmaceutska kompanija "Arterijum", nacionalni lider u proizvodnji antibiotika i značajan proizvođač lekova na bazi bilja, zainteresovana je za izgradnju pogona za infuzione rastvore i proizvodnju prirodnih lekova. Firma ima 1.000 zaposlenih koji proizvode 140 vrsta lekova.

- "Galenika" bi dala kadar, brend i potencijal, dok bi Ukrajinci ili Arapi uložili novac, dali tehnologiju i ustupili svoje patentirane proizvode - kažu za Blic u "Galenici" i dodaju da su već održana dva sastanka sa "Julfarom" na kojim se razgovaralo o  zajedničkom ulaganju u novi pogon.

U kabinetu generalnog direktora Živomira Novakovića kažu da dugo razgovaraju sa "Arterijumom".

- Potpisali smo i pismo o namerama. Zasad su teme izvoza u Ukrajinu i prerada u našim pogonima u fabrici čvrstih farmaceutskih preparata - objašnjavaju iz kabineta direktora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrosavljev

    30. maj 2014 | 00:30

    E moja drzavo na kakve si ti grane spala kada prodajes farmaceutsku kucu . Sve ostale u svetu mogu da funkcionisu normalno samo nasa ne moze .

  • sapiens

    30. maj 2014 | 00:42

    Ne treba prodavati, postavite strucan, apoliticki tim i mirna Bosna

  • Realista

    30. maj 2014 | 00:19

    Ne Ukrajina, nece oni uskoro imati za 'leba, a ne da ulazu kod nas i da zaposljavaju i placaju radnike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA