Ćerki šefa srpskog Interpola podmetnuli drogu da ne bi postao direktor policije!

Slučaj Miloša Oparnice je samo jedna od brojnih nameštaljki kojima policijska mafija godinama "neutrališe konkurenciju", čuva položaje i ucenjuje najviše državne funkcionere

  • 26

Izbor bivšeg šefa srpskog Interpola Miloša Oparnice za direktora policije je sprečen pre dve godine tako što je njegova ćerka uhapšena pošto joj je u automobil podmetnuta kesa sa kokainom, piše "Informer".

- Koliko nisu birana sredstva u ovoj nameštaljci dovoljno govori podatak da je u automobilu, navodno, nađen kilogram kokaina. To je količina koja nije zaplenjena ni u najvećim policijskim racijama - kaže izvor iz vrha MUP-a i dodaje da devojka ranije nije imala nijedan problem sa zakonom.

List navodi da je to samo jedna od brojnih nameštaljki kojima policijska mafija godinama "neutrališe konkurenciju", čuva položaje i ucenjuje najviše državne funkcionere.

O ovom slučaju je pričao i premijer Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na RTS-u, potvrdivši da je i sam žrtva pokušaja ucene korumpiranih policajaca.

- Deo policije je podmetanjima uklanjao konkurenciju. Video sam to na primeru čoveka koji je trrebalo da postane direktor policije. Pristojan čovek, odličan kandidat...Odjednom su njegovoj ćerki, koja je tada imala 17 godina, tobože pronašli drogu - rekao je Vučić, dodajući da je time, metaforično, "ubijen taj čovek i to dete".

I dok Miloš Oparnica, danas pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, nije želeo da priča o navedenom slučaju, ministar policije Nebojša Stefanović kaže za "Informer" da je istraga o ucenama pri kraju.

- Završavamo provere i saslušanja, posle čega ćemo materijal predati tužilaštvu. O smenama u MUP-u još ne mogu da govorim, jer tačku na istragu daje tužilaštvo, ali ništa neće biti stopirano ili zaboravljeno - izjavio je Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dt

    30. maj 2014 | 14:28

    Mnogo mi je žao porodice Oparnica. Miloš i njegov brat Neša kao deca su se mučili, rasli bez oca, radili dok su išli u školu i pomagali svojoj majci. Izuzetno poštena porodica. Miloševa deca su vaspitana, odlični djaci. Milica nije cigaretu zapalila u životu, a kamo li koristila nešto od opojnih sredstava, uostalom, to je lako proveriti. Putem krvi do tri godine unazad mogu se ustanoviti tragovi opojnih sredstava. Još jedan dokaz, ako si pošten i svojim radom zaslužiš bolje mesto, čuvaj se. Beskrupulozni ljudi su u stanju da te zgaze zarad svojih ciljeva. Jedva čekam rasplet, da vidim da li će ova vlast uspeti da nešto uradi. Ko zna kako su mu pretili, jadan čovek.

  • samo ja

    30. maj 2014 | 14:27

    Prvi pasus: "...njegova ćerka uhapšena pošto joj je u kolima pronađena droga..." Vučićeva izjava: "...imala je tad 17 godina..." Nije tema razgovora, ali ipak da pitam: Sa koliko godina se dobija vozačka dozvola?

  • Filip Todorovic

    30. maj 2014 | 13:53

    Dobro jutro! Sve u Srbiji je namestaljka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA