Rusi uhapsili ukrajinske nacionaliste koji su planirali sabotaže na Krimu

Uhapšeni su članovi paravojne ukrajinske grupe Desni sektor, navedeno je u saopštenju FSB. Oni su planirali napade na više infrastrukturnih objekata, železničkih mostova i dalekovoda. Među uhapšenima je Oleg Sencov, ukrajinski filmski režiser

  • 6

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je uhapsila grupu ukrajinskih ultranacionalista koji su navodno planirali "terorističke napade" na Krimu.

Uhapšeni su članovi paravojne ukrajinske grupe Desni sektor, navedeno je u saopštenju FSB, preneo je Rojters.

- Glavni cilj kriminalnih aktivnosti ove grupe bio je da se počine teroristički akti sabotaže u gradovima Simferopolj, Jalta i Sevastopolj i da se uništi više infrastrukturnih objekata, železničkih mostova i dalekovoda - piše u saopštenju.

Među uhapšenima je Oleg Sencov, ukrajinski filmski režiser, čije je hapšenje oštro kritikovao jedan od najpoznatijih ruskih reditelja, Aleksadar Sokurov.

- Mislim da ta osoba nema nikakve veze s terorističkim aktivnostima - rekao je Sokurov radiju Eho Moskve, dodajući da Sencov ima pravo da bude politički aktivan.

U saopštenju je navedeno da su četvorica uhapšenih pod istragom zbog terorizma, organizovanja terorističke grupe i trgovine oružjem i da će uskoro protiv njih biti podignuta optužnica.

Prema navodima FSB, uhapšeni su planirani bombaški napad na spomenik Večni plamen i Lenjinov kip u Simferopolju uoči Dana pobede 9. maja.

Grupa je, navodno, planirala i da podmetne požar u sedište jedne nevladine organizacije i sedište vladajuće partije Ujedinjena Rusija u Simferopolju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    30. maj 2014 | 16:35

    PA. UZ KAZAČOK JE SVE LAKŠE. SAMO JOŠ NAIVNI VERUJU DA JE RUSIJA SLABA. TO POKAZUJU SAD666 OVIH DANA. OBAMINE IZJAVE ITD.

  • X6

    30. maj 2014 | 16:58

    Ne bio u njihovoj kozi.....

  • MrsiMudoje

    30. maj 2014 | 20:56

    - A MOZDA im Djura oprosti sto ih je izudarao !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA