Rusija: Putin proslavio pobedu sa Berluskonijem

Dvojica političara sastala se u skijaškom centru Krasnaja Poljana kod Sočija. Večeri prisustvovao i Medvedev

  • 0

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni uživo je čestitao Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima. Berluskonija su na raskošnoj večeri, u skijaškom centru Krasnaja Poljana kod Sočija, ugostili Putin i Dmitrij Medvedev. Dva političara su već nekoliko godina u prijateljskim odnosima.

- Silvio Berluskoni je u Rusiji u privatnoj poseti. Aktuelni i budući predsednik su večerali sa svojim gostom u jednom od lokalnih kafea - navela je ruska državna televizija. Ruski mediji javljaju da je Berluskoni izbegao prvo planirano pojavljivanje na televiziji od kada je dao ostavku, da bi otišao da lično čestita Putinu.

Berluskoni, koji očigledno deli Putinovu sklonost ka mačo životnom stilu, bio je jedan od najbliskijih Putinovih evropskih saveznika pre nego što se u novembru povukao pod pritiskom hitnih poziva na reforme zbog ekonomske krize. Često je dolazio u Rusiju, ne samo zbog diplomatskih obaveza, već radi proslave rođendana svog prijatelja i u druge lične posete.

U diplomatskim američkim depešama koje je objavio Vikiliks navedeno je da Berluskoni služi kao Putinov "glasnik" u Evropi i da od toga ima "ličnu i debelu korist".

(M.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA