GDE ĆE IM DUŠA? 2.000 nadrilekara u Srbiji zarađuje na tuđoj nevolji

Od oko 120.000 obolelih od raka u našoj zemlji, njih 80.000 koristi razne pomoćne preparate i na njih nažalost daje čitavo bogatstvo

  • 15

Nadrilekari i razni drugi prodavci lažne nade mnogim porodicama obolelih od karcinoma izvlače poslednji novac. "Čudotvorne" koktele naplaćuju po nekoliko stotina evra. Obećavaju provereno lečenje raka, a najčešće su u bočicama obične "šećerne vodice", pišu Večernje novosti.

Niko ne zna koliko tačno proroka i iscelitelja ima u našoj zemlji, a nezvanične procene su da ih je najmanje 2.000. Jedno istraživanje Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici pokazalo je da dve trećine obolelih od karcinoma, u borbi protiv opake bolesti poseže za alternativnom terapijom.

To bi praktično značilo da od oko 120.000 obolelih od raka u našoj zemlji, njih 80.000 koristi razne pomoćne preparate. Nažalost za njih se daje čitavo bogatstvo jer takozvana mineralna terapija košta do 350 evra, dok se kubanske "vidatoks" kapi, nabavljene u Albaniji, putem Interneta, prof+daju za 240 evra po bočici od 30 mililitara.

Ovaj problem godinama se ne rešave zato što tužilaštva reaguju samo kada nastupe izuzetno teške posledice po pacijenta. Rodbina mnogih i onako očekuje težak kraj za svog najmilijeg pa se ne iznenadi kada on premine posle alternativne terapije, ne doživljava to kao prevaru, pa nikog i ne prijavljuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drazo

    1. jun 2014 | 09:13

    Ajde cutite farmakomafijasi, kako vas nije sramota, koliko vi naplacujete i mrcvarite pacijente, ne kazem da nema prevaranata, ali vi ste najveci sa vasim hemoterapijama-ubicama!

  • Srbija

    1. jun 2014 | 06:24

    Pa kad polovinu obolelih od karcinoma posalju kuci (zna se zasto), i dobiju samo terapiju za bolove, koju morate da izmolite a mozda i potplatite! Naravno, da ce ocajna porodica sve probati, a to je jeftinije nego lecenje u privatnoj bolnici.

  • Nada

    1. jun 2014 | 08:24

    Istina! Na žalost, mnogi od nas prošli su pakao prevare u želji da spasu svoje bližnje. Više od 8 000 eura uzeo je "lekar" iz Beograda, koji se izdavao za iscelitelja Mikija Jevremovića i mnogih drugih, tvrdeći da će izlečiti mog brata. Čula sam da je bio na nekom informativnom razgovoru, ali radi i dalje. Šta vredi da se otkriju prevaranti, kada se u našoj državi vrlo brzo oslobodi optužbi i sve zaboravi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA