Pogledajte snimak hapšenja novinara usred TV emisije (VIDEO)

Novinar američkog CNN-a Ivan Votson izveštavao je iz centra Istanbula kada mu je prišao čovek u civilu i zatražio pasoš, nakon čega su njega i ekipu snimatelja priveli u policiju

  • 16

Reporter američke mreže CNN Ivan Votson priveden je usred javljanja uživo iz centra najvećeg turskog grada Istanbula u kom je veliki broj građana obeležavao godišnjicu krvavih demonstracija protiv vlasti premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Dok je Votson voditelju u studiju i gledaocima objašnjavao šta se događa pojavio se neimenovani čovek u civilu koji mu je tražio pasoš. Za nekoliko sekundi stiglo je još nekoliko osoba, za koje se naknadno ispostavilo da su policajci. Oni su okružili Votsona i njegovu ekipu i odgurnuli ih sa mesta na kom su izveštavali.

Pomenuti čovek u civilu ponovo je od Votsona tražio pasoš, pa je novinar izvadio akreditaciju i rekao da mu je to dozvola za izveštavanje.

Votsona su zatim odvukli van kadra, a poslednje što je uspeo da izgovori jeste: "Mislim da nas privode". Nakon toga je dodao da ga je neko udario, a onda je slika postala crna.

Kasnije je na Tviteru objavio da je policija njega i ekipu držala oko pola sata kao i da je nakon svega dobio izvinjenje policajca koji ga je, kako kaže, nogom udario u zadnjicu .

- Turski policajac je tražio moj pasoš. Novinarska akreditacija koju je izdala premijerova kancelarija nije mu bila dovoljna, jer je naveo da postoji mnogo falsifikata - napisao je Votson na Tviteru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma ajde

    1. jun 2014 | 11:02

    ''Nakon toga je dodao da ga je neko udario, a onda je slika postala crna''...kamera je ugasena a ne vidi se da je iko ikoga udario...btw, sve da je istina zasluzuju vise od suta u dupe

  • cica Draza

    1. jun 2014 | 11:09

    Pa kad svuda gurate nos

  • Remzo

    1. jun 2014 | 11:33

    Mnoge agencije šalju svoje špijune u druge zemlje koji se kriju iza novinarskog posla, tako da malo provjere nije na odmet! A i da su ga udarili, ništa strašno spram onoga što su zaslužili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA