Večitim studentima rok do 2017/18!

Predloženo je i da studenti u narednu školsku 2014/15. godinu ponovo mogu da se upišu na budžet sa 48 bodova

  • 15

Predlog da se večitim studentima produži rok za završetak studija do školske 2017/18. godine trebalo bi da bude usvojen tokom leta, izjavio je za "Blic" prof. dr Slobodan Stupar, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje.

On ističe da postoji većinska podrška da se ovaj predlog usvoji, a kako prenosi beogradski list u njemu će se tražiti i da studenti u narednu školsku 2014/15. godinu ponovo mogu da se upišu na budžet sa 48 bodova.

- Do sredine juna biće doneta odluka da li će ovaj predlog o izmenama Zakona o visokom obrazovanju još jednom ići na javnu raspravu koja bi trajala 20 dana ili će ići direktno u Vladu, a potom i u Skupštinu na usvajanje. Kako god da bude, verujem da će predlog biti usvojen do septembra. Predlog je podržao ministar, a mislim i da u Skupštini postoji većinska podrška da on prođe - priča Stupar.

Prema važećem Zakonu o visokom obrazovanju, večiti studenti morali bi da završe studije do 30. septembra ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Србин

    2. jun 2014 | 08:33

    А посла на кашичицу.

  • Nikola

    2. jun 2014 | 11:08

    Znate sta, svi su kao fakultetski ovrazovani, a gomila njih faks zavrsila sa 30 godina, a pocela sa 18. Faks koji traje 4 godine!?!? Odustanes bre kad ti ne ide, nadjes neato drugo. Ovako mi on zavrsi sa 30 i ocekuje odmah direktorsko mesto jer ipak ima fakultet, nista manje se ne prihvata i onda se zale okolo kako cuce na birou. E pa takvi i treva da cuce! 12 godina studiraju i onda sebe nazivaju visokoobrazovanim i pljuju po nekima koji su se sa srednjom skolom zaposlili, i aju vec 12 godina radnog staza, znaju posao, ucili su u struci, neki nozda i napredovali jer su kvalitetan kadar i.onda dodje neki ovakav i kaze on ima posao i platu toliko i toliko, a ja da fakultetom ne mogu da nadjem!?!? Evo ja imam privatnu firmu i nikad vecitog studenta ne bih zaposlio. Pre bih uzeo nekoga ko nema faks ali zeli da radi. Dok se ovi kad konacno zavrse ponasaju kao da su neka visa instanca. A neki u njihovim godinama imaju i master i rade vec par godina. I obavezno spominjanje to "ja sa mojim fakultetom". Muka mi je vise od njih iskreno. Ne mora svako da ima fakultet i nije svako za to. Treba neko i zanat da izuci ili tako nesto. Kako ne kapiraju da njega niko ozbiljni nece shvatiti kad vidi da je 12 godina studirao, pritom nigde nije radio i slicno.

  • cicamaca

    2. jun 2014 | 09:54

    ionako nece niko zavrsiti.lenji i nesposobni ostaju takvi. a ako neko uopste zavrsi- ja im nebi dala posao, kakvi su bili studenti, takvi ce biti i radnici ili jedino jos gori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA