BIH na vrhu liste zamalja povezanih sa Al Kaidom

Na zvaničnoj karti UN, koja prikazuje zemlje za koje je dokazano da su povezane sa Al Kaidom, BiH je označena bojom kojom je označen i Avganistan

  • 11

BiH zauzima jedno od najviših mesta po broju terorističkih organizacija povezanih s Al Kaidom, kojih u toj zemlji ima pet, koliko i u Avganistanu.

Prema listi Ujedinjenih nacija, BiH je odmah iza Pakistana, a u rangu sa Avganistanom, po broju takvih organizacija, što znači da je jedna od najopasnijih zemalja sveta kad je reč o terorizmu.

Na zvaničnoj karti UN, koja prikazuje zemlje za koje je dokazano da su povezane sa Al Kaidom, BiH je označena bojom kojom je označen i Avganistan, preneo je Glas Srpske.

U tekstu objavljenom uz tu kartu stoji da najviše podružnica Al Kaida ima u Pakistanu, 12, a da slede Avganistan i BiH sa po pet takvih organizacija.

Savet bezbednosti UN na listu terorističkih organizacija stavio je ukupno sedam organizacija registrovanih u BiH i nekoliko pojedinaca koji su označeni kao pretnja svetskoj bezbednosti.

UN su odlučile da na svoju listu terorističkih organizacija zvanično povezanih s Al Kaidom dodaju i nigerijsku islamističku grupu Boko Haram. Ona održava vezu s Al-Kaidom u islamskom Magrebu, koja ih obučava i daje materijalnu podršku, objavio je Glas Srpske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IceJomler

    2. jun 2014 | 10:33

    Šta je ovde novo? Alija i amerika su preko Tuđmana ubacili na hiljade bradatih spodoba u BiH. Ovo je vijest iz 1993 godine!

  • Stanpedo

    2. jun 2014 | 10:57

    Bice da su ameri otkrili neko prirodno bogatstvo u BiH.

  • Ala

    2. jun 2014 | 12:27

    Klasika !!! I onda mi Srbi teroristi , ala !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA