Nađeno 400 tona ukradenih šina

Inspektori nadležnih ministarstava, u saradnji s predstavnicima Železnica, posetili su 96 otpada sekundarnih sirovina i našli velike količine raznovrsnih delova ukradenih s domaćih pruga

  • 13

Na otpadu u Donjem Adrovcu, kod Aleksinca, nađeno je oko 400 tona ukradenih šina, saopštilo je danas državno preduzeće Železnica Srbije.

Kako se navodi, to je najveća količina ukradenog železničkog materijala koja je otkriverna tokom kontrol legalnih i nelegalnih otpada sekundarnih sirovina u drugoj polovini maja.

Inspektori nadležnih ministarstava, u saradnji s predstavnicima Železnica, posetili su 96 otpada sekundarnih sirovina i našli velike količine raznovrsnih delova ukradenih s domaćih pruga.

Uz napomenu da kontrola otpada sekundarnih sirovima još traje, navodi se da su prilikom pregleda otpada u Opovu, kod Pančeva, inspektori našli 9,3 tone šina isečenih na komade dužine metar do metar i po, spremnih za dalju prodaju.

Jedna od zaplena bila je pre nekoliko dana u Vranju gde su zvaničnici Železnica Srbije kod otkupljivača sekundarnih sirovina našli više od jedne tone ukradenog kolosečnog materijala.

"Zanimljivo je da je tom prilikom vlasnik otpada prepoznao jednog radnika Železnica, koji je došao sa inspektorima da preuzme ukradeni kolosečni pribor, kao lice koje mu je taj materijal i prodalo", piše u saopstenju Železnica.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smederevas

    3. jun 2014 | 21:19

    Kod nas ovde u SDu ima naselje Mali Krivak gde zive ovi domaci Egipcani.Tu da se udje ima sina za novu prugu Beograd Bar.

  • Tata Ikun

    3. jun 2014 | 17:12

    Otpad zatvoriti, vlasnika i “dobavljače“ na robiju. Za ovako nešto ne treba suđenje. Imaš šine, poklopce šahta, slivnike? Robija. Pa kad lopovi ne bi imali kome da prodaju, manje bi krali.

  • Justitus

    3. jun 2014 | 17:09

    I sta sad? Mene zanima sta ce biti s vlasnikom i onima koji su mu prodavali....ali obzirom na nase pravosudje mrka kapa :/ bedaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA